Atlétika
Krizsán Xénia

Felemás hétvége a kicsiknél

Publikálva: 2017.11.15 Frissítve: 2017.11.15 Sándor Károly Akadémia

Bozsik Torna, RUK és Elit Youth minitorna volt terítéken a legfiatalabb korosztályoknak.

2007
Amilyen jól kezdte a Bozsik-szezont 2007-es csapatunk, olyan gyengére sikerült a befejezés. Sajnos ott folytattuk, ahol két hete abbahagytuk, sőt, ezúttal egyszer sem sikerült bevenni az ellenfelek kapuját. Természetesen ennél többet várunk a Biró – Zéher, Porkoláb – Molnár, Galaschek, László – Hughes (csereként: Henn, Takács, Váli) összetételű brigádtól, ugyanakkor semmi szükség nincs világvége hangulatra két rossz torna után, tanulni kell a vereségekből és javítani a hibákat.

MTK Budapest 2007 – UTE 0-0
MTK Budapest 2007 – Vasas 0-0
MTK Budapest 2007 – FTC 0-2
MTK Budapest 2007 – Honvéd 0-2

2008
Elvesztette csapatunk a Bozsik „A” szintű küzdelmein a veretlenségét, ettől függetlenül nehéz volt kiválasztani a szokásos oklevél jogosultját, hiszen számtalan szemet gyönyörködtető megmozdulást mutatott be a Kis M. – Fodor, Kis Zs. – Konkoly, Zubor, Varga M. – Járvás (Orosz, Vancsura) összetételű gárda. Végül a csapat Zsének szavazta azt, aki kéztöréséből visszatérve megdolgozott érte. Említést érdemel továbbá Zsombi bombagólja, Ádi szabadrúgása, Marci gólpasszai, Patyi lendületes játéka is.

MTK Budapest 2008 – UTE 10-0 Gsz.:Kis Zsombor (2), Járvás Zsolt (2), Konkoly Patrik (2), Vancsura Vendel (2), Zubor Ádám, Varga Márton
MTK Budapest 2008 – Vasas 2-0 Gsz.: Zubor Ádám, Fodor Márk
MTK Budapest 2008 – FTC 1-2 Gsz.: Zubor Ádám
MTK Budapest 2008 – Bp. Honvéd 2-0 Gsz.: Varga Márton, Járvás Zsolt

2009
Az FTC rendezésében megvalósuló Elit Youth minitornán erős mezőny ellen léphetett pályára csapatunk. Az első mérkőzésen a Videoton FC ellen kifejezetten jól kezdtünk, sok labdát szereztünk a kapujuk előtt, amit nem értékesítettünk, és ezt két kontragóllal köszönte meg ellenfelünk. A továbbiakban kiegyenlített játék folyt, jól nyertük meg a párharcokat támadásban, de helyezkedési hibáinkat kihasználva eredményben fölénk kerekedett a fehérvéri alakulat. A továbbiakban a Ferencvárosi TC és a Vasas SC következett, ellenük agresszív letámadásainkból, labdák megszerzéséből komoly gondokat okozott a Saincaise – Märcz, Zsitnai – Balogh, Hunyadi, Doroszlay – Érsek (Turbucz, Görög, Dubecz, Gombás) összeállítású együttesünk, és sok gólos mérkőzéseken a győzelmet is megszerezték.
 
MTK Budapest 2009 – Videoton FC 3-4 Gsz.: Märcz Dominik, Görög Vincent, Érsek Patrik
MTK Budapest 2009 – FTC 7-5 Gsz.: Érsek Patrik (2), Zsitnai Marcell (2), Märcz Dominik, Doroszlay Botond, Hunyadi Gergő
MTK Budapest 2009 – Vasas 4-0 Gsz.: Doroszlay Botond, Turbucz Gábor, Dubecz János, Balogh Bálint 

2010
Ahogy eddig minden korábbi ellenfelünk, úgy a most soron levő Dunakeszi is a maximumot hozta ki az ezúttal a Dénes/Molnár-Bencze – Orji – Dénes/Molnár-Bencze, Pernyész – Sárdi (Lakakisz) összetételű 2010-es csapatunkból. Jó felfogásban sok jó döntéssel operáltunk, de – meglepő és kicsit bosszantó módon – rengeteg hiba csúszott a kivitelezésbe, így az egyébként lelkes és felelős védekezésünk nagyon sok energiát emésztett fel. Tartalékunk ellenben nem nagyon volt, hiszen mezőnyjátékosokkal a kapuban a mérkőzés nagyobb részében csere nélkül kellett állnunk a sarat. Ahhoz viszont nem fér kétség, hogy ez a meccs is jól szolgálta a fejlődésünket, 

MTK 2010 – VSD Dunakeszi 2009 „A” 2-4 Gsz.: Sárdi Márk, Orji Dávid

2011
Túl van a RUK alközponti bajnokság U8 ötödik, utolsó fordulóján az MTK  Budapest 2011-es együttesünk. Örömteli módon ez alkalommal sem hagyták otthon a harci kedvüket ifjoncaink. Igaz, az első 10-12 percben nem úgy pattant a labda, ahogy mi szerettük volna. Hiába ugrottunk neki az ellenfelünknek a kezdő sípszó elhangzása után, a gól elérését vagy ellenfelünk utolsó utáni belépése, vagy a kezdeti görcsös akarás súlya alatt elcseleztük gólhelyzeteinket, belevezettük a labdát a kapusba, kisodródott kapu előtti helyzetben is ellőttük a labdákat. Ennek ellenpólusa volt két kontratámadás mely után két gól oda, nekünk nulla. A klasszikus törvényszerűség szerencsére itt is érvényesült, csak az első gólra kellett várni, aztán jöttek a többiek. A 2x25 perc végére az egy évvel idősebbek ellen kicsit „megfáradtunk”, már nem mindig értünk vissza saját térfelünkre, így vált kissé szorosnak tűnővé az eredmény. A nagy csata főszereplői Cser M. – Malomsoki – Sajgál, Cser N. – Kosdi (Németh). Peti öt gólja – nem is akármilyenek – dicséretes. Mérlegünk 4 győzelem 1 vereség. Ezzel az erővel, ezzel az állóképességgel, ezzel a megszerzett tudással biztatóan futhatunk neki a téli időszaknak.
 
MTK Budapest 2011 – Dunakeszi 2010 8:6 Gsz.: Sajgál Péter (5), Malomsoki Milán (2), Kosdi Kornél

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!