Tenisz
Fucsovics Márton

Felemás félidők

Publikálva: 2018.08.18 Frissítve: 2018.08.18 Kézilabda

Az első játékrészben alaposan megnehezítettük a Bietigheim dolgát, a másodikban azonban már nem tudtuk megszorongatni a Bundesliga ezüstérmesét.

MTK Budapest–SG BBM Bietigheim 17-27 (12-14)
Elek Gyula Aréna
Vezette: Hargitai, Markó

MTK Budapest: Lajtos – Fekete B. 2, Termány 2, Tóth E. 3, Dakos 1, Karnik 5 (2), Slakta
Cserék: Kovács G. 1, Mihálffy 2, Stranigg 1, Nonn, Horváth N., Erdélyi
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

SG BBM Bietigheim: Szalamaha – Woller 3, Kudłacz-Gloc 3 (2), Visser 3 (2), Schulze, Van der Heijden, Malestein 6
Cserék: Eckerle – Rozemalen 2, Lauenroth 4, Ivancok, Loerper, Naidzinavicius, Gustin 5, Braun 1 Vezetőedző: Martin Albertsen

Kiállítások: 0, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-3; 10. p.: 6-5; 17. p.: 7-8; 26. p.: 8-13; 37. p.: 13-17; 47. p.: 14-21; 55. p.: 16-25

Péntek délután, a német bajnoki ezüstérmes SG BBM Bietigheim ellen játszotta első mérkőzését csapatunk az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria nemzetközi kézilabdakupán.

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, melynek első gólját Karnik Szabina jegyezte. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, a 14. percben nőtt először kétgólosra a különbség a két csapat között, Golovin Vlagyimir ki is használta első időkérését. A félidő második felében ránk erőltette akaratát a Laura van der Heijdennel felálló Bietigheim, ám a szünethez közeledve kétgólosra csökkentettük a hátrányunkat (12-14).

Bár a második játékrész is kék-fehér góllal kezdődött – Dakos Noémi jóvoltából –, sajnos nem sok babér termett számunkra a folytatásban. A csereként beálló Eckerle szinte minden próbálkozásunkat hárította, igaz, remekül zárt előtte a német védelem, így lövésig is ritkán jutottunk el. A félidő első 20 percében mindössze három gólt szereztünk, abból egyet üres kapura, egyet pedig hetesből. A Bietigheim azonban nem lassított, megszórta mieinket, így végül tízgólos győzelmet aratott (17-27).

A torna másik mérkőzésén a házigazda FTC-Rail Cargo Hungaria 31-20-ra legyőzte az MKS Lublint, így szombaton délben a lengyel bajnokkal csaphatunk össze a harmadik helyért.

Golovin Vlagyimir:Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, ennek mindenképpen lehet örülni. Működött a védekezésünk, megvolt az összehang a kapussal, Nóri segített, ha bajba kerültünk. A második félidőben nagyon pontatlanul lőttünk, középmagasan a kapusba. Nem volt tempónk, hitehagyottan játszottunk. Ezen kell javítanunk, hogy az első félidőben mutatott jó formát hosszabban tudjuk produkálni.

(Fotó: Kisricso Photo)


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!