Atlétika
Kulunics Vince

Felemás dupla Jászberényben

Publikálva: 2017.09.16 Frissítve: 2017.09.16 Röplabda

Két mérkőzés várt az MTK Budapest női röplabdacsapatára a Szeles Péter Emléktorna nyitónapján.

MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza 1-2 (–19, – 19, 16)

MTK Budapest: Kötél Zs., Godó, Nyuka, Takács B., Horváth Z., Hatziefsztratiadu
Cserék: Hajek-Nagy Fanni (liberó)
Vezetőedző: Tóth Gábor

A Szeles Péter Emléktorna első mérkőzésén a tavalyi bronzérmes Nyíregyháza volt az MTK Budapest ellenfele. A kék-fehérek végig méltó vetélytársai voltak jóval esélyesebb riválisuknak, az első és a második játszmában is csak a hajrához közeledve tudta bebiztosítani győzelmét Horváth András együttese.

A harmadik szettet szinte végig magabiztosan vezetve, helyenként kifejezetten látványos játékkal nyerték a fővárosiak, így egy ponttal zárták a csoportkör legnehezebbnek ígérkező találkozóját.

Tóth Gábor:A tervezett taktikát abszolút meg tudtuk valósítani, a lányoknak plusz motivációt jelentett, hogy bajnokesélyes csapat ellen játszhattak. Maximálisan elégedett vagyok a mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel, méltó partnerei voltunk a Nyíregyházának. Nem feltartott kézzel érkeztünk, ennek eredményeképpen szettet is tudtunk rabolni.

Penta-Gödöllői TC – MTK Budapest 3-0 (21, 20, 13)

MTK Budapest: Kötél Zs., Godó, Nyuka, Takács B., Horváth Z., Hatziefsztratiadu
Cserék: Hajek-Nagy Fanni (liberó), Lesi, Deli, Szalai (liberó)
Vezetőedző: Tóth Gábor

A Szeles Péter Emléktorna második mérkőzésén a Hackl Szilviával felálló Penta-Gödöllői RC volt az MTK Budapest ellenfele. A kék-fehérek egyből a Nyíregyháza elleni mérkőzés után, gyakorlatilag pihenő nélkül léptek pályára. Talán épp a fáradtság miatt, de Tóth Gábor tanítványai nem igazán tudták felvenni a találkozó ritmusát, amit a lelkesen játszó GRC kegyetlenül meg is büntetett. A harmadik szettben lehetőséget kaptak az addig kevesebbet játszó fiatalok, de érdemi változást az ő bevetésük sem hozott, így végül magabiztosan nyert a Gödöllő.

Tóth Gábor:A Gödöllő elleni meccsel már nem voltam elégedett: a kezünkben volt a sorsunk, de nem voltunk elég stabilak, nem tudom mi okból. Nem hivatkozhatunk mindig arra, hogy fiatal a csapat, vagy hogy alakulófélben vagyunk. Amíg a saját szintünkön nem tudunk kiegyenlített teljesítményt nyújtani, addig nagyon sok munka vár ránk.

Az MTK Budapest szombat délelőtt 10 órakor, a házigazda Jászberényi RK ellen játssza utolsó csoportmeccsét.

10:00 Jászberényi RK – MTK Budapest; felkészülési mérkőzés, Jászberény
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!