Atlétika
Magyari Zoltán

Feledhetetlen pillanatok (LAPSZEMLE+VIDEÓ)

Publikálva: 2020.04.08 Frissítve: 2020.04.08 Ritmikus gimnasztika

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon írt sporttörténelmet a magyar junior ritmikus gimnasztika kéziszercsapat azzal, hogy a Szófia-kupán a sportági nagyhatalmak előtt aranyérmet szerzett.

Pontosan egy évvel ezelőtt történt, hogy a Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka és Varga Lujza alkotta magyar junior ritmikus gimnasztika kéziszercsapat egészen magas pontszámot elérve (18.500), 5 szalaggal megnyerte a rangos Szófia-kupa szerenkénti döntőjét. A magyar lányok teljesítménye azért is számított kiemelkedőnek, mert olyan sportági nagyhatalmakat előztek meg, mint Oroszország, vagy a házigazda Bulgária, erre pedig azelőtt nem volt példa a sportág történetében. Sőt a második oroszokat majdnem két ponttal szárnyalta túl a szövetség technikai bizottságának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika, valamint Lauber Zsófia és Márton Minea által felkészített válogatott.

A siker – a folytatást illetően – hatalmas motivációt adott a csapatnak, amely később, a moszkvai junior-világbajnokságon kombinált csapatversenyben és együttes kéziszercsapat összetettben a bravúros hatodik helyen végzett.


(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!