Kézilabda
Szőke Szonja

Fél lábbal a nyolc között (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.21 Frissítve: 2018.02.21 Labdarúgás

Győzelem az idei első tétmeccsen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Sényő-Carnifex FC 4-0 (3-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion – 881 néző

Vezette: Nagy Róbert (Ducsai, Márkus, Szert)

Gólszerzők: Hrepka (11.), Kanta (33., tizenegyesből), Baki (40.), Borbély (81.)

MTK Budapest: Bese – Katona, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Kanta (Korozmán, 68.), Borbély, Farkas (Jakab, 76.) – Hrepka (Schäfer, 45.), Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Lukács, Klepács, Bodó, Phrakonkham (Fiumei, 89.) – Burics, Fabu – Fodor, Lakatos, Haburcsák (Marics, 45.)  – Kapacina (Barcsay, 45.)

Vezetőedző: Sándor Tamás

Együttesünk első tavaszi tétmérkőzésén, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Megye I-es Sényő-Carnifex FC-t fogadta. Feczkó Tamás rendkívül erős kezdőcsapatot nevezett a találkozóra, látszott, hogy nem vettük félvállról Sándor Tamásékat.

Esélyeshez méltóan azonnal magunkhoz ragadtuk az irányítást a találkozón, alacsonyabb osztályú ellenfelünknél rendkívül keveset volt a labda már a meccs elején is. Az 5. percben adódott az első lehetőség, amikor Borbély fejelt mellé, Kanta szögletét követően. Mindössze öt perccel később már nem volt menekvés a Sényő számára: Kanta szerzett labdát a tizenhatos vonalán, majd passzolt Lencséhez, aki Hrepkának készített elő, ő pedig higgadtan passzolt a kapuba.

A 15. percben újabb védelmi hibára csaptunk le, ezúttal Farkas került – Lencse átadása után – ziccerbe, de Gagyi szépen hárított. Az első sényői lövést a 20. percben jegyezhettük fel, de Lakatos próbálkozása jócskán elkerülte kapunkat.

Picivel később ismét Hrepka előtt adódott lehetőség szemet gyönyörködtető akció után, de lövése ezúttal erőtlen volt, a kipattanó után Farkas kísérletét pedig blokkolta a védelem.

A 29. percben ismét növelhettük volna előnyünket, de Baki fejesénél Gagyi fantasztikus bravúrt mutatott be.

Négy perccel ezután Katona ugratta ki Lencsét, akit a hazai védők csak szabálytalanul tudtak megállítani, jöhetett a tizenegyes. A labda mögé csapatkapitányunk, Kanta József állt, és higgadtan passzolta a labdát Gagyi mellett a kapu jobb oldalába.

Kanta a félidő vége előtt megduplázhatta volna góljainak számát, de Vass Patrik passza után Gagyi lábbal hárította közeli lövését. Nem sokáig kellett emiatt bánkódnunk, ugyanis egy perccel később Baki emelkedett a legmagasabbra Vass Patrik szöglete után, és gyönyörűen bólintott a kapuba, így 3-0-ás vezetésnél következett a szünet.

A második félidőre Feczkó Tamás pályára küldte Schäfert Hrepka helyére, aki az első játékrész végén húzta a lábát. Az 54. percig kellett várni a következő helyzetre, de Vass Patrik jobb oldali lövését hárította Gagyi, majd nem sokkal később Lencse fejelt mellé Vass Patrik beadását követően.

Picit visszavettünk a tempóból második félidő derekán. Továbbra is többet volt nálunk a labda, mi kezdeményeztünk, de elmaradtak az igazán nagy helyzetek. A 78. percben ismét Vass Patrik került helyzetbe a jobb oldalon, ezúttal azonban az oldalhálót találta el.

Két perccel később sikerült ismét betalálni: a csereként pályára lépő Jakab adott be gyönyörűen a jobb oldalról, szabadrúgásból, Borbély pedig hibátlanul fejelt a sényői kapuba.

A hajrára ismét felélénkült a játékunk: előbb Katona, majd Gengeliczki veszélyeztette Gagyi kapuját, de elmaradt az ötödik gól. A rendes játékidő utolsó perceiben szépíthetett volna a Sényő, de Marics elpuskázta a vendégek legnagyobb lehetőségét.

Röviddel ezután Nagy Róbert lefújta a találkozót, tetemes előnnyel utazhatunk tehát egy hét múlva a visszavágóra.

Feczkó Tamás: – Nem volt gond a mentalitásunkkal, de sok volt a pontatlanság. Rengetegszer kerültünk az ellenfél mögé, de az utolsó passzok rendre rosszak voltak, így sok helyzet kihasználatlan maradt. A Sényő minden elismerést megérdemel, mert felvállalták a játékukat, és igazán jó találkozót tudtunk velük játszani. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!