Kézilabda
Fekete Bozsana

Fantasztikus rajt (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.08.07 Frissítve: 2018.08.07 Labdarúgás női

Ötgólos győzelmet arattunk koszovói riválisunk ellen.

A mérkőzés szöveges közvetítése. 

MTK Hungária FC–KFF Mitrovica 6-1 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 420 néző
Vezette: Graziella Pirriatore (VeronicaVettorel, May Moalem)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Papp D., Csányi (Palkovics, 76.), Molen – Nagy L., Oláh A. (Mátyás N., 66.), Cappuzzo (Szabó Zs., 66.)
Vezetőedző: Cseh András

KFF Mitrovica: Rexhepi – Kryeziu, Haziri, Syla (Gjegji, 46.) Osmani – Tahiri, Berisha – Bajra (Elezaj, 46.), Shala, Biqkaj (Zeka, 53.) – Jashari
Vezetőedző: Seid Onbashi

Gól: Nagy Lilla (7.), Demeter Réka (44.), Oláh Adrienn (48.), Csányi Diána (51.), Pinczi Anita (76., büntetőből), Nicole Molen (79.), ill. Ambra Gjegji (81.)
Sárga lap: Oláh A. (42.), Csányi (62.)

Kedd este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszotta első Bajnokok Ligája selejtezőjét női labdarúgócsapatunk. A mieink ellenfele a negyedik kalapból érkező, koszovói bajnok KFF Mitrovica volt.

Remek ütemben kezdtük a meccset, ellenfelünk elvétve jutott csak át a térfelünkre. A 2. percben Nicole Molen távoli bombájánál a keresztléc még megmentette a vendégeket, ám öt perccel később megszereztük a vezetést. Kayla Cappuzzo robogott el a bal szélen, levitte a labdát egészen az alapvonalig, a középen érkező Nagy Lilla pedig gólra váltotta amerikai csapattársa beadását (1-0).

A folytatásban is mi birtokoltuk többet a labdát, de a következő igazán nagy helyzetre a 30. percig kellett várni: Oláh végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, azonban a hosszún érkező Nicole Molen kiszorított helyzetből az oldalhálóba fejelt.

Sokáig úgy tűnt, hiába az állandósuló fölény, marad az egygólos előny: Csányi remekül ugratta ki Oláht, aki már a kapust is kicselezte, ám lövése keresztbe elgurult a kapu előtt. Cappuzzo csapott le a labdára, de a koszovóiak csak szabálytalanul tudták szerelni. A szabadrúgást Csányi Dia adta be balról, Demeter Réka emelkedett a legmagasabbra, és védhetetlenül fejelt a vendégek kapujába (2-0).

Hazai tüzijátékkal kezdődött a második félidő: Cappuzzo közeli próbálkozását a Viona Rexhepi, Papp Dorka távoli bombáját a keresztléc hárította. A 48. percben aztán Csányi lépett ki a bal oldalon, laposan középre adott, Oláh Adrienn pedig ezúttal már nem hibázott (3-0).

A Mitrovica talán még fel sem ocsúdott az előző gólból, mikor ismét Csányi ugrott ki remekül a védők közül, ezúttal egyedül tört kapura, és védhetetlenül a léc alá lőtt (4-0).

Negyedórával a találkozó vége előtt Nagy Lillát rántották le a vendégek tizenhatosán belül, Pirriatore azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest csapatkapitányunk, Pinczi Anita lőtte a bal alsóba (5-0).

A mieink még ekkor sem fékeztek, lélegzetvételnyi szünetet sem engedtek ellenfelüknek: Palkovics Nóra beadását követően Nicole Molen fejelt a koszovóiak kapujába (6-0).

A 81. percben a semmiből szépített a Mitrovica: Ambra Gjegji lépett meg őrzőitől, majd Szőcs mellett higgadtan az alsóba lőtt (6-1).

Az utolsó pár percre már mindkét csapat visszavett, egyik kaput sem forgott veszélyben, így Cseh András együttese ötgólos győzelemmel rajtolt. A mieink legközelebb péntek este, a török Ataşehir Belediyespor ellen lépnek pályára. 

A csoport másik mérkőzésén az SK Slavia Prága 7-2-es győzelmet aratott az Ataşehir Belediyespor ellen.

Cseh András: – Az első félidőben nehezen tudtuk feltörni az ellenfél védelmét, a másodikban viszont parádésan játszottak a lányok. Kár a bekapott gólért, de nem vagyok elégedetlen. Gratulálok a csajoknak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!