Atlétika
Szabó Beatrix

Fájó második félidőt produkáltunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.10.27 Frissítve: 2018.10.28 Kosárlabda női

Első hazai bajnokiját játszotta női kosárcsapatunk az NB I 5. fordulójában. A bátor, erős kezdést nem tudták lányaink kitolni, így a vége csúf vereség lett.

Ünnepi hangulatban kezdődött a Női kosárlabda NB I 5. fordulója, az MTK Budapest–ZTE NKK találkozó. Nem csupán a Városmajor idei első élvonalbeli bajnokija adott erre okot, hanem a nyáron visszavonuló Székely-Horváth Zsuzsanna búcsúztatása is. Szakosztályunk még a feldobás előtt vett búcsút egykori csapatkapitányától, aki az elmúlt években elkápráztatott minket játékával.

Ezt követte a feldobás, ami kezdetben szoros mérkőzést indított útjára. Agresszív védekezéssel nyitottunk, már félpályától szűken őriztük embereinket. Igaz, támadásban akadtak gondjaink, mindössze a harmadik percben érkezett meg az új szezon első hazai kosara a Városmajorban.

Hátul továbbra is jól sikerült megszűrni a zalaegerszegi akciókat, még gyorsindításra is válthattuk a lepattanóinkat, szerzett labdáinkat. 8-11-nél, pár perccel az első negyed vége előtt abszolút meccsben tudtunk maradni, igaz, az már ekkor igen feszült hangulatú volt.

A második játékrész nehezen indult. Szó szerint, hiszen a technika ördöge percekre kifogott rajtunk, az időméréssel akadó gondokat elhárítva, némi csúszással jöhetett végül a folytatás.

Lehet, éppen ez a közjáték volt az oka, de a folytatásra már védekezésben sem tudtuk szinten tartani magunkat. Elhúzni látszott kékmezes vendégünk, ráadásul megszaporodtak eladott labdáink és egyre több faultot ütöttünk, melyekből mind büntetett az ellenfél.

12-31-nél kérte ki újabb idejét Nagy Dóra, akinek a légiósokkal tűzdelt ZTE ellen nem akadt igazán kiemelkedő játékosa, akire támaszkodhatott volna. Szeitl Vanessa remekül kivette az első tíz percben a meccsből az ellenfél osztrák irányítóját, ám a pontszerzéssel már hadilábon álltunk.

Ponterős játékos híján, 15 pontosra hízott az egerszegi előny, mire félidőhöz értünk.

A folytatásra visszaálltunk alacsonyabb szerkezetről, ami a második tíz percben még termelt pontokat, azonban az U20-as nélkül, szinte végig három légióssal pályánlévő ZTE ellen felörlődtünk.

Kezdeti, szigorú védekezésünk eltűnt, záporoztak a vendég hárompontosok, míg végül szép fokozatosan teljesen átvette a mérkőzés irányítását ellenfelünk.

Bár szorosabbra sikerült menteni a záró etapot, azonban közelebb már egyáltalán nem sikerült kerülnünk, így a vége közel negyvenpontos vereség lett.

MTK Budapest – ZTE NKK 83-44 (10-14, 15-26, 8-27, 11-16)

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Főleg védekezésben esett szét a csapat. Az első félidőben még tartottuk magunkat, de a másodikban kiütközött, hogy nem egy súlycsoportban vagyunk a Zalaegerszeggel, akik szinte végig három légióssal tudtak játszani. Nekünk ezek a meccsek felkészülésként szolgálnak, de elsősorban védekezésben mintha visszaléptünk volna.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!