Atlétika
Krizsán Xénia

Fájó búcsú a kupától (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.11.11 Frissítve: 2019.11.11 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk az élvonal egyik legerősebb csapatától szenvedett vereséget a hosszabbításban.

Elrajtolt a FIFA20 első szezonja, ezzel pedig a Magyar Kupa is kezdetét vette FIFA Pro Clubs csapatunk számára. Ellenfélnek rögtön a Nice Gaminget kaptuk, a bajnoki kiírás egyik legnagyobb esélyesét. 

Ellenfelünk nem volt ismeretlen, hiszen az előző idények rangadói mellett az új játékban már összemértük tudásunkat, a TFSE kupáján büntetőkkel maradtunk alul a döntőben. Ennek megfelelően a mérkőzés pontosan azt hozta, amit várni lehetett tőle. 

Csapatunk a Kurtsits – Vári, Tar, Fehér, Nagy – Binder, Rácz, Majorosi, Balásfalvi – Balogh, Vajai összeállítás mellett döntött a mérkőzésre, ahol a rendes játékidő komoly taktikai csatát hozott, egyik fél sem vállalt felesleges kockázatokat, igaz az első percekben lett volna lehetőségünk előnyhöz jutni, de az idő előrehaladtával főleg középen dominált a játék. Ennek is köszönhető, hogy viszonylag kevés kaput eltaláló lövés, három nálunk, kettő pedig a Nice csapatánál került feljegyzésre. A gól nélküli rendes játékidő után jöhetett a hosszabbítás, ami a mérkőzés képével egyező játékot mutatott.

A ráadás első félidejében lövésig sem jutottak a csapatok, a védelmek remekül tették dolgukat. A második játékrészben aztán érkezett a hidegzuhany. A 109. percben a büntetőpontnál kapott jobbról labdát Szilvasan, kapura fordult, és a jobb alsóba lőtt. Erre a találatra nem tudtunk válaszolni, így korán búcsúztunk a kupától.

A mérkőzést csapatkapitány-helyettesünk, Balásfalvi Zoltán értékelte: – A felkészülési tornán pozitív képet kaptunk az új csapatról, bár nem tudthattuk előre, hogy elég lesz-e nagycsapatok ellen. A Nice Gaming elleni meccsen kiderült, hogy a csapat készen áll a megpróbáltatásokra. A  renoválás sikeres volt, például Binder Ciprian, a kapusunk mezőnyben való jatszatása jó döntésnek bizonyult, és a friss igazolások is felvették a csapat ritmusát, mentalitását. Bizonyítási vággyal, és győzelemre éhesen mentünk ki a palyára Magyarország egyik, ha nem a legerősebb csapata ellen, és az első tíz percben eldönthettük volna a meccset, ennek ellenére szép játékkal ugyan, de kikaptunk a hosszabbításban. Nincs más hátra, gratulálunk a Nice Gamingnek. A csapat remekül játszott, és amint az új sracok több tapasztalatot szereznek az első osztályban, jó eredményekre számíthatunk. Hajrá MTK!

A mérkőzés felvétele:

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója: 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!