Atlétika
Magyari Zoltán

Ezüstös Levente

Publikálva: 2019.02.27 Frissítve: 2019.02.27 Vívás – tőr/párbajtőr

Ezúttal csapatban lett második a Brüll akadémista az Európa-bajnokságon

A keddi főszerepet ezúttal a férfi párbajtőrcsapat kapta. A Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Kó Benedek, Osman-Touson Maruán összeállítású válogatott tükörsima győzelmekkel jutott el a döntőig, és ott sem játszott alárendelt szerepet, sőt… Kezdődött a versenynap azzal, hogy a nyolcaddöntőben a cseheket 45-26-ra verték a mieink. Mondhatjuk, hogy nagy fölénnyel, és ettől kezdve gyakorlatilag folyamatosan ismételehetnénk önmagunkat egészen a fináléig. Az egyenletesen jól teljesítő válogatott ugyanis további két, hasonlóan sima győzelemmel masírozott el egészen a döntőig.
A következő áldozat Ukrajna volt, északkeleti szomszédunkkal szemben 45-31-re nyertünk. Az elődöntőben pedig az orosz csapat következett, soraiban az egyéni aranyérmes Tolaszovval. Az összecsapás nagy küzdelmet ígért, ám ez elmaradt, és ennek okán egyáltalán nem bánkódtunk. A fiúk ugyanis egytől egyig kimagasló teljesítményt nyújtva, 45-26-ra leiskolázták a neves riválist, és ezzel döntőbe jutottak. Ott a házigazda olaszok várták őket, és az újabb bravúr már nem jött össze. Az itáliaiak végig irányították a meccset, és időnként sikerült felzárkóznunk, ám a fordításra nem volt reális esély. A 34-45 után ennek ellenére semmiféle okunk nem volt a szomorkodásra, tán csak annyi, hogy az olaszok egyik legjobbja, bizonyos Enrico Piatti tökéletes magyarsággal, de itáliai színekben köszönte meg a gratulációt. Ő ugyanis a felejthetetlen Kulcsár Győző unokája…

Andrásfi Tibor válogatott edző így értékelt a döntő után: – Először is szeretnék gratulálni a srácoknak, szerintem nagyszerűen teljesítettek, emellett köszönöm valamennyi kollégámnak az áldozatos és jó munkáját. Igazából éremért jöttünk, és az előző, kimagasló korosztály után ez ismét összejött, nagyon örülök! Pláne annak, amilyen vívással eljutottunk a döntőig, Az olaszok ellen már nem sikerült az újabb bravúr, de bizonyítottuk, hogy újabb tehetséges korosztálya van a magyar férfi párbajtőrnek!

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Foggia.

Kadet férfi párbajtőrcsapat, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 45-26 (Bartkó +7, Keszthelyi +7, Kó +6, Osman-Touson -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45-31 (Keszthelyi +8, Osman-Touson +4, Kó +2, Bartkó 0).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 45-26 (Bartkó +9, Keszthelyi +5, Osman-Touson +5).

Döntő: Magyarország-Olaszország 34-45 (Osman-Touson -1, Kó -1, Bartkó -4, Keszthelyi -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Kó Benedek, Osman-Touson Maruán, válogatott edző: Andrásfi Tibor, edzők: Bakodi Róbert, Galli Zsolt, Pop Adrián, Kovács Iván), 3. Oroszország.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!