Kézilabda
Török Lilly

Ezüst lett a vége

Publikálva: 2018.03.05 Frissítve: 2018.03.05 eSport

Első bajnoki idényében az élvonal második helyét szerezte meg Fifa Pro Clubs csapatunk!

Hungarian Unity - MTK Budapest 3-1

Csapatunk a Ciprus – Slider, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Donát, Rácz, Bazsi – Pedro összeállításban lépett pályára az első mérkőzésen. A tét nagy volt, hiszen a meccs előtt holtversenyben álltunk az első helyezett csapattal. Talán a nyomás okozta görcs volt az oka a rémálomszerű kezdésnek.

A 14. percben Lucien kapott labdát az ötös sarkánál, és minimális igazítást követően lőtt a felsőléc alá. (1-0)

A válasz gyorsan érkezett, Majorosi Krisz futott jobbról középre, tökéletes labdát kapott, és kilőtte a hosszú felsőt a 23. percben. (1-1)

A félidő további része hektikusan telt, csapkodó játékot mutattak a felek, kevés helyzettel. A második játékrész szinte lemásolta az első kezdetét. Az 52. percben ellenfelünk szabadrúgást végezhetett el, amit mélyen, a hosszú oldalra íveltek, ott pedig Erdei ugrott a legmagasabbra, és bólintott a kapuba. (2-1)

Jöhetett volna a gyors válasz, a 62. percben Bandi lövését védte Csongi, az ismétlést Pedro éles szögből próbálta kapura küldeni, de a kapus ismét hárított. A 74. percben Majorosi Krisz lőtt 18 méterről, centikkel kerülte el a kaput.

A hajrában jött a kegyelemdöfés, gyors Unity támadást követően Ciprus védett, de a kipattanó Lucien elé került, aki nem hibázott az üresen tátongó kapu előtt, ezzel beállítva a végeredményt. (3-1)

MTK Budapest - Hungarian Unity 2-0

A „visszavágóra" változtattunk a csapaton, Fruzsi került bal szélre, Bazsi pedig a csatár mögötti pozícióba, így az korábban sikeresebben működő keret lépett pályára. A játék képén is látszott, hogy nem tudott dominálni ellenfelünk, igaz kevés helyzet is alakult ki. A 30. percben Majorosi és Pedro összjátékából előbbi lőhetett, a gólvonalról mentettek a védők.

A 40. percben Rácz Bandi lövését védte Csongi, így gól nélkül vonultunk szünetre. A játék a középpályán folyt, sok ütközés és párharc miatt egyik csapat sem tudott komoly helyzetig jutni, egészen a 77. percig.

Mutatós, gyors támadásépítés végén indította Pedro a bal szélről középre törő Fruzsit, aki igazítás nélkül külsővel bombázott a bal felső sarokba. (1-0)

Az előny tudatában higgadtabb lett a hajrában mutatott játék, ennek is köszönhető, hogy a 86. percben ismét gólt szereztünk. Balásfalvi Zoli labdaszerzését követően Bandinak passzolt, aki Pedrot indította a bal szélen. Csatárunk beadásából Majorosi fejelt, ezt védte Csongi, de a kipattanóra berobbanó Bazsi lövésébe már nem tudtak belelépni. (2-0)

Az utolsó percekben is támadásban maradtunk, ellenfelünk kapusán múlt csak, hogy nem lett nagyobb a különbség.

A bajnokság ezekkel a mérkőzésekkel véget is ért, csapatunk a második helyen végzett a Wonder Stag e-Sports csapata mögött, egy pont lemaradással. A harmadik helyezett a Hungaian Unity lett, 17 ponttal mögöttünk.

Szakosztályvezetőnk, Szegő Péter gondolatai az első bajnoki szezont követően: – Egész idényben kiválóan teljesítettek játékosaink. Az első osztály újoncaként az volt a célunk, hogy a dobogón végezzünk, ez sikerült, nagyon büszke vagyok az egész csapatra, ezúton is gratulálok nekik. Poór Tamás csapatkapitányként remek munkát végzett, kiváló gárdát rakott össze, de erre szükség is volt, mert a tabella elején szereplő klubok mind nagyon jók. Az élmezőnyben végig hatalmas volt a harc, és ez előrevetíti, hogy a következő bajnoki idény is nagyon izgalmas lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!