Atlétika
Jankovics Dániel

Ez fájt

Publikálva: 2016.10.23 Frissítve: 2016.10.23 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I ötödik fordulójában, a szombati játéknapon ismét hazai környezetben, a Városmajorban léphetett pályára az MTK Budapest. Vendégeink ezúttal Ceglédről érkeztek, megannyi ismerős arccal.

Négy mérkőzés alatt a fővárosi kék-fehérek még nem tudtak nyerni, míg a Cegléd 2-2-es mérleggel várta a folytatást, hétközben hosszabbításban kaptak ki a Szekszárdtól, de egy héttel korábban európai kupaselejtezőt is játszottak.

A feszített tempó és az ingadozó eredmények ellenére szombat este nagyon is éles volt a Ceglédi EKK. Czigler László a hazaiak trénere Koch Dórával, Jankó Flórával, Zsovár Orsolyával, Ambrus Szandrával és Turóczi Nikolettel kezdett, amely idén már a sokadik ötös, jól látszik az MTK Budapest új trénere még kísérletezget, sokat rotál, hogy megtalálja nyerő csapatát.

Jobban kezdtek a kékmezes ceglédiek, Maja Skorics négy perc alatt kétszer 2+1-es akcióval tudta növelni csapata pontjait, de a tavaly még MTK szerelésben játszó Nagy-Bujdosó Nóra is betalált a triplavonalon kívülről. Mindezek ellenére Czigler László együttese lendületesen játszott támdásban, védő lepattanók után gyorsan tudott könnyű kosarakat szerezni a meglehetősen alacsony szerkezetű kezdő.

Vendégrészről egészen kiemelkedő védőmunkát láttunk, ami az egész mérkőzés során a két csapat közti különbséget is jelentette. Már az első negyedben két alapvonali bedobást akadályoztak meg, a palánk alatt Turóczi Niki egyedül vívott, néha kissé reménytelennek tűnő csatát az agresszív belső védekezéssel szemben. Elvétve sikerült tiszta dobóhelyzethez jutni, de pár betörésből kiharcolt faultok után büntetőzhetett a házigazda.

A faultokkal és kemény fizikai csatákkal tarkított első negyed 12-26-os Cegléd vezetéssel ért véget, és a folytatás sem hozott igazi változást. Mindkét oldalról záporoztak a triplák, a szintén ex-MTK-s Medgyessy Dóra mellett Nagy-Bujdosó Nóra is – a hazai próbálkozásokhoz képest – tisztán dobhatott kintről, utóbbi egészen 5/5-ig jutott félidőben. Fővárosi részről a padról érkező Semsei Barbara hozott némi frissességet, támadó lepattanóival és rutinjával igen hasznosan játszott, ahogy Baksa Bettina szintén csereként hozott intenzív játékot.

Nagyszünetig sikerült az időközben huszonötpontosra is duzzadó különbségből faragni (31-50), de látványos javulást a fordulás sem hozott. Zsovár Orsi becsülettel állt csapata élére, és lett az este legjobb dobója is. A védekezését időközben egész pályára kitoló hazaiak azonban túlságosan kinyíltak, könnyen tartotta magát tetemes előnyben a CEKK, amely dobószázaléka egészen kívételes hatékonyságot hozott. A harmadik negyedet 17-34-re nyerte a vendég alakulat, és ez az időszak végső töréspontja volt a találkozónak.

Az utolsó tíz perc pontokban kiegyenlítettebb lett, de a legüdítőbb megmozdulás MTK oldalról Zsovár Orsi teljesítménye volt, aki még egy ütközés után, bicegve is tudott triplázni.

Végeredmény: MTK Budapest - Ceglédi EKK 63-104 (12-26, 19-24, 17-34, 15-20)

Czigler László: – Magassági és fizikai fölényben volt a Cegléd, ezt nem tudtuk ellensúlyozni. A találkozó elején megbeszéltük, kinek mi a feladata, ezt azonban nem mindig tudtuk megvalósítani. Sajnos a dobószázalékunk nem volt annyira hatékony, hogy az ellenfél fölényét ezzel ellensúlyozni tudjuk.

Cziczás László: – Kellő komolysággal álltunk a találkozóhoz, megtiszteltük ellenfelünket. Örülök, hogy minden játékosomnak tudtam megfelelő játékidőt biztosítani, amellyel a lányok éltek.

Legjobb dobók:

MTK Budapest: Zsovár O. 21/9 pont, Ambrus Sz. 10/3, Koch D. 8/6, Turóczi N. 8, Semsei B. 5

Ceglédi EKK: Nagy-Bujdosó N. 16/15 pont, Katona Sz. 14, Schlemer M. 14, Skorics M. 14, Ruttner Zs. 13/3

Részletes statisztikákat ITT találhatnak.

A meccset eldöntő külöbség ezúttal is védekezésben jelentkezett, pontosabban a csapatok közti mentalitás közti különbségben. Az első pillanattól olyan védekezést kaptunk, amely lélegzetvételnyi területet sem hagyott, ha zónába állt a Cegléd azt is kellő összehangoltsággal tették, ehhez hasonló agresszivitást az MTK Budapest szombat este nem mutatott védő oldalon. Nem véletlen, hogy míg az ellenfél 76 mezőnykísérlettel próbálkozhatott pontokat szerezni, Czigler László csapatának 52-t engedtek, a dobások hatékonyságáról nem is beszélve.

Öt mérkőzés után kezd kiütközni hol, milyen pontokon van lemaradása az MTK Budapest női kosarasainak, az élvonalhoz képest, amelyeken az elkövetkező közel két hétben lehet csiszolni, tisztázni, ugyanis a következő hétvégén szabadnaposak lesznek a lányok. Fontos hét lesz, amit a pihenőnap szavatol, de még fontosabb lesz hasznosan eltölteni ezt az időt, hogy aztán egészen más MTK Budapestet lássunk a folytatásban.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!