Atlétika
Jankovics Dániel

Exkluzív (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.01.10 Frissítve: 2018.01.10 Tenisz

Piros Zsombor összefoglalója az Australian Openről, avagy hogyan sikerült legyőznie argentin ellenfelét 4-6, 7-6, 6-2-re. (A Tennis love and game összeállítása)

A szenzációs diadal után Piros Zsombi elterült a füvön, a 20-as pálya mellett, és láthatóan mindent kiadott magából. Időbe telt mire annyira összeszedte magát, hogy felidézze a sikeres találkozó legfontosabb pillanatait.

Nagyon büszke voltam magamra, mert nemcsak nyugodtan, de pazar játékkal kezdtem. Ehhez azért ő is kellett, mert az elején elég röviden teniszezett. Aztán elkezdett keményebben pörgetni és a szögeket is egyre jobban érezte, rengeteget futottam – kezdte a visszaemlékezést az első játszmára Piros Zsombor. – Fontos volt, hogy időszakonként remekül ment az adogatás, felnőttesen már egész sok könnyű ponthoz jutottam belőle. A szett végén, 4-5-nél, a bíró két, a vonalat eltalált ütésemet is szélesnek ítélt, a másodikat ráadásul játszmalabdánál, miután 0:40-ről visszajöttem 30-40-re. Akkor eléggé elborultam, de szerencsére a kettő perces pihenőben sikerült rendezni a gondolataimat és újra pozitívan pályára lépni.
Tudom, hogy hihetetlen, de annyira biztos voltam magamban a meccslabdáknál, hogy megcsinálom, nem rontok, ami tényleg egészen különleges érzés. Főleg a rövidítésben, 6:7-nél éreztem valami extra energiát. Természetesen sokat jelentett a magyar szurkolók biztatása, kicsit déjà vu érzésem volt, ezt a hangulatot már megtapasztaltam itt tavaly.
A döntő szettben nem nagyon volt taktika, csak arra próbáltam koncentrálni, hogy minél rövidebb labdameneteket játsszunk. Ha egy teniszező öt meccslabda hárítása után kezdi a harmadik szettet, akkor minden pontot megbecsül, mert tudja, hogy akár már az öltözőben is lehetne. Levettem magamról minden nyomást, felszabadultan teniszeztem. 
Egy mérkőzés után még soha nem éreztem magam ennyire fáradtnak, a lábaimban éreztem, érzem a fáradtságot, de már megkezdtem a regenerálódást. Sokat nyújtók, megyek jégfürdőbe, iszom az előírt, már bevált folyadékokat. Jól fog jönni, hogy csütörtökön nem kell pályára lépnem, szerintem péntekig feltöltődöm.
Az ellenfelem gratulált a meccs után, de megjegyezte, hogy ilyen idegesítő szurkolótábor előtt még nem játszott –
 idézte fel a közel háromórás drámai párbaj titkait Piros Zsombor

A meccsről itt olvashat bővebben.

Forrás: Siklós Erik/Tennis love and game

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!