Atlétika
Krizsán Xénia

Evezőseink a válogatott keretekben

Publikálva: 2019.05.12 Frissítve: 2019.05.12 Evezés

Egyre jobban teljesítünk.

A Plovdivban rendezett első világkupán vett részt Polivka Dóra és Krémer Eszter, szakosztályunk két felnőtt válogatott versenyzője. A női kétevezősök versenyében a „B”-döntő 5. helyén végeztek, így összesítésben a 11. helyet szerezték meg. Eredményük bíztató az augusztusi, kvalifikációs világbajnokság előtt.

A tavaszi válogatók eredményeként, Szász Gergely az ifjúsági nyolcevezős tagja lett és szerdán – május 15-én – indul a csapattal az esseni Európa-bajnokságra.

Pirik Dániel, Bujtás Bence és Budai Gergely az ifjúsági „B”-keret tagjaként az olaszországi Jeunesse kupára készülhet, szintén nyolcevezős hajóban. Ez Bujtás és Budai esetében rendkívül nagy szó, mert ők még serdülők, azonban a válogatón olyan teljesítményt nyújtottak – megnyerve a kettest és a négyest is – hogy az ORV-n két számban is képviselhetik a magyar színeket és ezután indulhatnak az ifi nyolcasban is.

Lukácsovics Flóra az első válogató alapján bekerült a női serdülő négypárevezősbe, majd múlt hétvégén Belgrádban, a szerb válogatóversenyen mindkét magyar és három szerb ellenfelüket legyőzve megnyerték a versenyt, így az ORV-n magyar „A”-válogatottként indulhatnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!