Atlétika
Nagy Marcell

Évértékelő Székely Balázzsal

Publikálva: 2018.12.29 Frissítve: 2018.12.29 Evezés

Töretlenül fejlődik evezősszakosztályunk.

Az MTK Budapest evezőseinek szakosztályvezetőjét, Székely Balázst kérdeztük a 2018-as év legjelentősebb eseményeiről. 

– Mik voltak a szakosztály idei legnagyobb sikerei?

 Egy szem felnőtt versenyzőnk, Fiala Balázs világbajnoki ötödik lett könnyűsúlyú négyesben, borzasztó szoros versenyen, hiszen picit több mint fél másodpercre voltak a harmadik helytől. Balázs emellett Coimbrában, az egyetemi játékokon négyesben ezüstérmes lett, a magyar bajnokságon pedig egypárban bronzérmet szerzett.

– Hogy szerepelt az utánpótlásunk?

 Az ifiknél jelenleg válogatott kerettag Szász Gergely, aki egyértelműen az ország legjobbjai között van. Negyedik lett az országos bajnokságon, az U23-asok között pedig ötödik egypárban. A serdülőknél válogatott kerettag Pirik Dániel, aki az ORV-n ezüstérmet szerzett kétpárevezősben, valamint az ifik válogatóján negyedik lett. Rajta kívül Budai Gergely és Bujtás Bence is bekerültek a serdülők közt a válogatottba, ők szintén stabil tagjai lehetnek a keretnek a jövőben.

– Hol végeztünk idén az egyesületi pontversenyben?

 Tizedikek lettünk, tehát ugyanott, mint tavaly, de ezúttal 96,13 pontot szereztünk a tavalyi 54,75 után. A pontverseny idén megváltozott: a felső korosztályokban többet érnek a pontok, ami nekünk kedvezőtlen, hiszen kevés felnőtt versenyzőnk van. Tartottam tőle, hogy visszaesünk picit, de nem így történt, ami bíztató. Egy-két éven belül szeretnénk a 7-8. helyre feljönni, öt éven belül pedig már a legjobb öt lesz a cél.

– Hogy áll a hajóparkunk fejlesztése?

– A hajóparkban is lépegetünk előre, hiszen vásároltunk egy négypárevezős hajót, kicseréltük az ergométeres hajónkat, valamint a konditermünk is fejlődött. Emellett humán erőforrásban is haladunk, ugyanis Szász Ákos és Lukácsovics Gábor három féléves edzői képzést végeztek el, így március 1-től már edzőként is segítik a klubot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!