Atlétika
Krizsán Xénia

Évértékelő, III. rész: Lutter Liza

Publikálva: 2016.05.24 Frissítve: 2016.05.24 Röplabda

Lutter Lizával, az MTK Budapest női röplabdacsapatának feladójával értékeltük a 2015/16-os szezont.

– Ha valaki a szezon előtt azt mondja, hogy az ötödik helyen végeztek, aláírod?

– Szerettünk volna a hatba kerülni, bár a hivatalos célkitűzés az első nyolc volt. Persze titkon reménykedtünk benne, hogy esetleg a legjobb négybe is bejuthatunk. Szóval alapvetően nem írtam volna alá, mindenesetre úgy érzem, jó szezont zártunk, és örülök az ötödik helynek.

– Melyik meccsre emlékszel vissza a legszívesebben, és miért?

– A Nyíregyháza elleni, idegenbelire. Több, mint egy hónapot készültünk erre a mérkőzésre, mivel az azt megelőző egy-két fordulóban gyengébb ellenfelekkel játszottunk, és végig arra koncentráltunk, hogy a Nyíregyháza ellen legyünk top formában. Ez sikerült is, megvertük őket 3-0-ra. 

– Ki volt szerinted a csapat legjobbja az idén?

– Minden meccsen más remekelt, kisegítettük egymás. Ha csak egy valaki játszott jól, az önmagában sosem volt elég. Viszont ha valakinek volt rossz napja, a többiek kisegítették. A csapategységben rejlik a mi erőnk. Volt, hogy Tami (Tamara Kmezics) ütött be mindent, máskor Tészta (Józsa Zsuzsanna) vitte a hátán a csapatot; a Jászberény ellen például Kinga (Szűcs Kinga) volt csúcsformában, de amikor neki épp nem ment, akkor Kata (Török Kata) szállt be jól. Mindenkinek voltak kiemelkedő meccsei, de konkrétan egy legjobb játékost nem tudok megnevezni.

– Mi volt számodra a szezon tanulsága? Mit viszel magaddal ebből az idényből?

– Egyrészt az, hogy a kemény munkának mindig megvan a gyümölcse. Rengeteget dolgoztunk, Laci (Hollósy László, a vezetőedző – A szerk.mindenkivel személyre szabottan foglalkozott, és mindannyian sokat is fejlődtünk. Másrészt pedig az, hogy ha egységesek vagyunk, csapatként legyőzhetünk még nálunk egyénileg jobb, magasabban jegyzett játékosokból álló riválisokat is. 

– Mit vársz a következő szezontól?

– Még nem tudni, hogy hogyan változnak az erőviszonyok, ki erősödik, ki gyengül, így egyelőre ezt nehéz megmondani. Mindenesetre remélem, hogy nálunk megmarad a csapat magja, és tudunk úgy erősíteni, hogy jövőre, ugyanilyen kemény munkával, mondjuk a legjobb négy közé jussunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!