Karate
Sterck Laura

Évértékelő

Publikálva: 2019.12.26 Frissítve: 2019.12.25 Cselgáncs

Kobza Miklóssal, cselgáncsozóink szakosztályvezetőjével tekintettük át a mögöttünk hagyott évet

– 2019-ben csatlakoztatok a klubhoz. Milyen körülmények indokololták az érkezéseteket?
– Az MTK Budapest judoszakosztálya 2019 júniusában újra életre kelt. Adódott a lehetőség, melynek keretében a Pénzügyőr SE és az MTK Budapest vezetése olyan – mindkét fél számára kedvező – megállapodást kötött, hogy ebből mindenki csak profitálni tudott. Ennek keretében a PSE dzsúdósai átkerültek az MTK Budapest kötelékébe, és ezzel a megállapodással mind a versenyzők, mind pedig a magyar judotársadalom és a két klub is jól járt.

– Hogy érzitek magatokat? 
– Külön örömünkre szolgál, hogy az MTK Budapest vezetése kiemelt helyen kezeli a sportágat, és ennek megfelelően minden olyan támogatást megkapunk, melyre szükségünk van a hosszabb távú, sikeres működéshez.

– Hogy teltek az első hónapok, hogy sikerült a beilleszkedés?
– Az MTK Budapest vezetése teljes támogatásáról biztosította a Pánczél Gábor és Kobza Miklós által vezetett szakosztályt, és ennek a támogatásnak már az idei évben meg is lettek az eredményei.

– Kik szerepeltek a legjobban? 
– Tóth Krisztián, az augusztusi, tokiói világbajnokságon ötödik lett, míg Gőz Roland a juniorkorosztályban tette le –  erőteljesen – a névjegyét az Európa- és világbajnoki második helyezésével, az U23-as korosztályban pedig mindenkit maga mögé utasítva lett Európa-bajnok. A világversenyeken elért eredmények mellett természetesen a korosztályos országos bajnokságokon is érmek sokaságát gyűjtötték a kék-fehér dzsúdosok.

– Hogyan tovább? 
– A klub vezetésének támogatásával elkezdődött az iskolai program, melynek keretében alsó tagozatos diákok számára oktatjuk a cselgáncs alapjait. Mindezek mellett több klubbal is olyan együttműködéseket alakítottunk ki, melyeknek köszönhetően az ebben részt vevő partnerek és az MTK Budapest dzsúdószakosztályának jelenlegi és leendő versenyzői is olyan feltételek mellett készülhetnek, melyek mindenkinek az előnyére válhatnak.

– A dzsúdótársadalom érzékelte a változást? 
– Nagyon is. A 2019-ben elért közös sikereknek köszönhetően az utóbbi hónapokban többen is úgy döntöttek – a más klubokban készülő, fiatalabb dzsúdosok közül –, hogy a versenyzői karrierjüket és a jövőjüket a szakosztályunk szakmai támogatásával, és az MTK Budapest által biztosított stabil háttérrel képzelik el. Remányeim szerint eredményes időszak előtt állunk, melyhez sok erőt, kitartást, némi szerencsét és boldog újévet kívánok a klub minden munkatársának, sportolóinknak, szüleiknek, edzőinknek, szurkolóinknak és ellenfeleinknek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!