Vívás – kard
Szatmári András

Európa-bajnoki ezüstérem taekwondóban

Publikálva: 2016.07.23 Frissítve: 2016.07.23 Taekwondo

Patakfalvy Luca ezüstérmet szerzett az U21-es Európa-bajnokság első napján, Groznijban.

Patakfalvy Luca előbb fehérorosz ellenfelét verte, majd a felnőtt, 46 kg-os világranglista első helyezettjét, a ciprusi Koutoukit győzte le 5-1-re. A döntőben orosz ellenfelétől 7-3 kikapott, így a második helyen végzett.
Luca a legfiatalabb volt a mezőnyben a maga 15 évével, a többiek mind felnőttek.
Sportolónk első meccsén 11-4-re nyert. Előbb vezetett 3-0-ra egy arctalálattal, majd a belorusz egyenlített, sőt testtalálattal 4-3-ra már ő vezetett a menet végén. A második menetben Lu végig hajtotta az ellenfelet, de csak egyenlíteniesikerült. A harmadik menetben aztán két fejtalálattal és egy intéssel simán nyert 11-4-re. 

Az elődöntőben ellenfele a ciprusi világranglista-vezető Kouttouki volt. Luca 5-2-re nyert. Az első menetben 1-0,  a másodikban 2-0 volt a javunkra.  Az utolsóban, két intés miatt, a ciprusi szépített 2-1-re, de utána Lu fejbetalálta (5-1). Luca kapott még két intést, így lett a vége 5-2. 

A döntőben az orosz Szahaugyinova várta. Lu 7-3-ra kikapott. 1-0-ra még vezetett a második menet végén, a harmadikban kapott egy fejest és egy dwi chagit, azaz 2x3 pont az orosznak, és Lu a hajrában csak szépíteni tudott. Pici kihagyás, és elment a meccs, de így is szép eredmény az első felnőtt versenyén. Soha rosszabbat!
Vasárnap Nagy Niki jön, hetfőn Patakfalvy Csenge. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!