Keresés

Európa-bajnoki ezüstérem taekwondóban

Publikálva: 2016.07.23 Frissítve: 2016.07.23 Taekwondo

Patakfalvy Luca ezüstérmet szerzett az U21-es Európa-bajnokság első napján, Groznijban.

Patakfalvy Luca előbb fehérorosz ellenfelét verte, majd a felnőtt, 46 kg-os világranglista első helyezettjét, a ciprusi Koutoukit győzte le 5-1-re. A döntőben orosz ellenfelétől 7-3 kikapott, így a második helyen végzett.
Luca a legfiatalabb volt a mezőnyben a maga 15 évével, a többiek mind felnőttek.
Sportolónk első meccsén 11-4-re nyert. Előbb vezetett 3-0-ra egy arctalálattal, majd a belorusz egyenlített, sőt testtalálattal 4-3-ra már ő vezetett a menet végén. A második menetben Lu végig hajtotta az ellenfelet, de csak egyenlíteniesikerült. A harmadik menetben aztán két fejtalálattal és egy intéssel simán nyert 11-4-re. 

Az elődöntőben ellenfele a ciprusi világranglista-vezető Kouttouki volt. Luca 5-2-re nyert. Az első menetben 1-0,  a másodikban 2-0 volt a javunkra.  Az utolsóban, két intés miatt, a ciprusi szépített 2-1-re, de utána Lu fejbetalálta (5-1). Luca kapott még két intést, így lett a vége 5-2. 

A döntőben az orosz Szahaugyinova várta. Lu 7-3-ra kikapott. 1-0-ra még vezetett a második menet végén, a harmadikban kapott egy fejest és egy dwi chagit, azaz 2x3 pont az orosznak, és Lu a hajrában csak szépíteni tudott. Pici kihagyás, és elment a meccs, de így is szép eredmény az első felnőtt versenyén. Soha rosszabbat!
Vasárnap Nagy Niki jön, hetfőn Patakfalvy Csenge. 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!