Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Eseménydús vasárnap

Publikálva: 2017.11.20 Frissítve: 2017.11.20 eSport

Gálamérkőzést játszott az Xbox One PlayIT Show nagyszínpadán Rácz András, majd órákkal később a csapat megkezdte a bajnoki szereplést.

November 18-19-én rendezték meg az Xbox One PlayIT Show-t a Hungexpo területén. Kelet-közép Európa legnagyobb gamer és IT rendezvényére meghívást kapott az MTK Budapest, illetve a rivális DVTK csapata is. 
 
Az esemény második napján a részvétel mellett gálamérkőzést is rendeztek, aminek az Xbox One - Gamestar nagyszínpad volt a helyszíne. A diósgyőrieket az 1v1-es versenyzőjük, Matusek Márk képviselte, míg az MTK Budapest Rácz Andrást kérte fel a mérkőzésre.
 
A két játékos ismeri egymást, hiszen napokkal korábban az első sport és eSport témájú konferencián már játszhattak egymással, akkor PS4-en Andris nyert. A PlayIT-en viszont Xbox volt a konzol, ami a borsodi csapat játékosának állt jobban kézre.
 
Az első mérkőzésen nyíltan játszott mindkét együttes, szép és szerencsés gólok is születtek, a vége 2-2 lett. A másodikon Rácz Andris kezdeményezett, PS4-es játékosunknak kezdett ráállni a keze az Xbox kontrollerre. A vezetést is megszerezte, de a végére lendületbe jött az erre a játékmódra szakosodott ellenfele, aki – szerencsésnek mondható találattal – fordítani tudott, így a második mérkőzés 2-1 lett a DVTK játékosának javára. Így a gálamérkőzések összesített eredménye döntetlenre módosult. 
 
A mérkőzésen tisztességesen helyt állt Pro Clubs irányítója, akinek sok ideje nem volt töprengeni a találkozókon, hiszen még aznap elkezdődöt a Hungarian Pro Clubs League első osztálya, benne pedig rögtön rangadó, a Hungary Eleven elleni mérkőzés.
 
Csapatunk a Ciprus – Slider, Karpi Feri, Lakó, Balásfalvi – Majorosi Krisz, Kárpáti Krisz, Rácz Bandi, Fruzsi – Horvát Bazsi – Pedro összeállításban lépett pályára az elős mérkőzésen.
 
A kiegyenlítetten indult párharc már a 10. percben gólt hozhatott volna. Fruzsi passzából Pedro indult a büntetőterületen belülre, de buktatták őt. A büntetőhöz a sértett állt oda, de túlságosan a bal felsőbe szeretett volna lőni, így a labda a kapu fölé szállt.
 
A 32. percben viszont, ami nem ment büntetőből, az összejött szabadrúgásból. Bazsi lőtte középre élesen a labdát, a kavarodásban a kiugró kapus Pedróra ütötte a labdát, ami felpattant, vissza csatárunk elé, 3 méterről üres kapura pedig nem volt kérdéses az akció végkimenetele. (0-1)
 
A félidei előny tudatában magabiztosan indult újra a játék, és ez a magabiztosság az 59. percben gólt is eredményezett. Fruzsi tartotta meg a labdát az alapvonalnál, hátra passzolt Balásfalvinak, aki egyből centerezett, egyenesen Bazsi fejére, aki közelről nem hibázott, és megduplázta a csapat előnyét. (0-2)
 
A 69. percben sikerült eldönteni a mérkőzést. Fruzsi a büntetőterület bal oldalán cselezett, majd a jobb oldalra ívelt, ott pedig Majorosi Krisz várta a labdát, és közelről bombázott a hálóba. (0-3)
 
A 76. percben szépített a Hungary 11, Kalmár Zsolt elé került a labda, lefordult védőjéről, Ciprusnak nem volt lehetősége védeni, ezzel pedig az első mérkőzés végeredményét is beállította. (1-3)
 
A második mérkőzésre cserélt csapatunk, Majorosi Krisz helyett Kurtsits lépett a virtuális pályára. Csapatunk nem tudta a percekkel korábbi jó formát hozni, és a Hungary 11 akarata érvényesült. 
 
Már mindenki a félidő lefújását várta, amikor Gódor Donát – az MTK FIFA válogatávóerseny győztese – elindult Ciprussal szemben, és jobb külsővel gólra váltotta a ziccert. (0-1)
 
A szünetet követően változatlan maradt a játék képe,  erőtlen, gyenge támadásokat vezetett csapatunk, igazán nagy gólhelyzet nem alakult ki, így az eredmény sem változott.
 
Pozitívan kezdte tehát a bajnoki idényt csapatunk, hiszen a bajnoki cím egyik várományosa ellen sikerült három pontot szerezni, ám a második mérkőzés teljesítménye mindannyiuk egybehangzó véleménye alapján kevés lesz a komoly célok eléréséhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!