Atlétika
Krizsán Xénia

Esélyünk se volt

Publikálva: 2019.04.15 Frissítve: 2019.04.15 Röplabda

Nem tudtuk megnehezíteni a Kaposvár dolgát.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–MTK Budapest 3:0 (14, 14, 7)
Kaposvár Városi Sportcsarnok, 350 néző
Vezette: Szarka, Adler

1. MCM-Diamant KE: Leidgeb 6, Miklai 19, Iricsanyin 16, Vacsi 7, Szűcs K. 8, Csesljar 6
Cserék: Héri (liberó), Császár 1, Kalmár 1
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

MTK Budapest: Vezsenyi 2, Borsos 2, Kotormán 1, Kis R. 2, Kiss G. 4, Takács D. 7
Cserék: Nagy F. (liberó), Lesi 1, Godó 2, Kökény 1, Szerényi, Szalai A. (liberó)
Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga kvalifikációs körének 8. fordulójában csapatunk Kaposvárra látogatott. A két együttes mindhárom, alapszakaszbeli meccsét a somogyiak nyerték, a rájátszásban azonban már a mieink bizonyultak jobbnak.

A mérkőzés első percétől kezdve nyilvánvaló volt, hogy a hazaiakat majd szétveti a bizonyítási vágy, mindenáron vissza akartak vágni a Városmajorban elszenvedett 3:0-ás vereségért. Szasa Nedeljkovics tanítványai elképesztő elánnal vetették magukat a meccsbe, míg a mieink inkább fáradt, fásult csapat benyomását keltették. Tóth Gábor hiába igyekezett cserékkel felfrissíteni együttesét, és kért időt előbb 7-4-nél, majd 10-5-nél, nem tudtuk megnehezíteni a somogyiak dolgát (25-14).


A játék képe sajnos a második játszmában sem változott sokat: a Kaposvár továbbra is rendkívül magabiztos, agresszív röplabdával rukkolt elő, a fővárosi lányok viszont nyomokban sem emlékeztettek a két nappal korábban a Jászberényt legyőző önmagukra. Jól jellemzi a vasárnapi erőviszonyokat, hogy Szasa Nedeljkovics a játékrész derekán kérte ki egyetlen idejét, mikor 6 (!) pontra „megközelítettük” a hazaiakat. Ennél a folytatásban sem tudtunk közelebb kerülni a Kaposvárhoz, amely simán nyerte a második szettet is (25-14).

A harmadik játszmára végképp „elfogytunk”: az önbizalomtól duzzadó kaposváriak alig 17 perc alatt behúzták a szettet, otthon tartva mindhárom pontot (25-7).

Tóth Gábor tanítványai legközelebb két hét múlva, április 28-án lépnek pályára: a Budaörsöt látjuk vendégül a Városmajorban.

Tóth Gábor:Tudtuk, hogy a Kaposvárnak van törlesztenivalója velünk szemben, és ellenfelünk ezen a délutánon motiváltan, pontosan röplabdázott. Gratulálok nekik a győzelemhez, a mi csapatunknak sokat kell még tanulnia.

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!