Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Értékes siker a Tatabánya ellen

Publikálva: 2019.11.19 Frissítve: 2019.11.19 Kosárlabda női

Győzelemmel zártuk a 7. fordulót.

Női amatőr NB I piros csoport, 7. forduló
MTK Budapest–Tatabányai KC 54-38 (20-5, 14-12, 12-10, 8-11)
statisztika

Női kosárlabdacsapatunk a bajnokság 7. fordulójában a Tatabánya együttesét fogadta. Az összecsapás aligha kezdődhetett volna jobban számunkra: a lányok 10-2-es rohammal nyitottak, és kiváló védekezésünknek és lepattanózásunknak köszönhetően tetemes előnnyel zártuk az első negyedet. (20-5)

Ugyan a Tatabánya támadásban picit összekapta magát, már hússzal is mentünk a második periódus derekán, melyet végül egy ponttal nyertünk meg, így magabiztosan vezettünk a szünetben. (34-17)

A térfélcsere után sem engedtük közelebb a vendégeket, sőt, a harmadik felvonásban is kettővel növeltük előnyünket. (46-27)

Az utolsó negyed már szinte formalitás volt, végül sima, 54-38-as kék-fehér győzelemnek örülhettünk. Koch Dóra, Pál Szandra és Gróf Tímea is tíz pont fölé jutott, de a csapat összes játékosa hozzájárult a fontos sikerhez.

Nagy Dóra: – A múltkori meccsnél gond volt a kezdés, főként a fáradtság miatt, ezért nagyon örülök, hogy ezúttal tökéletesen indítottuk a mérkőzést. Olyannyira jól védekeztünk és lepattanóztunk, hogy szerintem még a – korábban „A”-osztályban szereplő játékosokkal felálló – Tatabányát is megleptük. Végig uraltuk az összecsapást, a harmadik negyedben jött némi fáradtság, de annyira jól védekeztünk, hogy az eredményjelzőn ez egyáltalán nem mutatkozott meg. Nagyon értékes győzelmet arattunk, úgy érzem, a Tatabánya tabellán elfoglalt helye nem feltétlenül tükrözi valós játéktudásukat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!