Tenisz
Gálfi Dalma

Értékes pontokat szereztek

Publikálva: 2019.03.24 Frissítve: 2019.03.24 Vívás – kard

A kilencedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású magyar női kardcsapat a St. Niklaas-i világkupán. A mieink a nyolcért egy tussal kaptak ki Japántól.

Második alkalommal törtek borsot az orrunk alá a japánok női kardban, de reméljük, nem lesz azért ebből rendszer… Mindenesetre St. Niklaasban, a soron következő világkupa-csapatversenyen a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású válogatott a 16 közé jutásért magabiztosan teljesítette a kötelezőt, 45:23-ra legyőzte Romániát. 

Utána következtek a japánok. Tagadhatatlan, kellemetlen csapat, de ha olimpiára akarunk kijutni – márpedig mi más lenne a cél –, akkor le kell győzni a távol-keletieket. Most nem sikerült. Az igazság az, hogy végig a japánoknál volt az előny, és elmondható, hogy Pankától, Lizától és Renátától egyaránt összejöhetett volna ennél jobb teljesítmény. Panka stabil volt, de extrát nem nyújtott, Reni nem hozott nagy mínuszt, de azért nem tudott hozzátenni az eredményhez. Liza pedig gyenge kezdés után az utolsó meccsen bravúrral majdnem fordítani tudott – de csak majdnem… A vége 44-45 lett, és a kesernyés folytatás a 9-16. helyért.

Dicséret a lányoknak: a további megszerezhető. értékes Világkupa-pontokat maximálisan begyűjtötték. Előbb Nagy-Britanniát 45:32-re, majd Kínát 45:40-re, végül Németországot 45:33-ra győzték le a mieink, és ezzel a 9. helyen zártak. 

Ezzel egy időszak lezárult, a következő, tuniszi Világkupán már az olimpiai kvalifikáció lesz a tét, és a Márton Annával és Pusztai Lizával felálló magyar kardcsapatnak igenis ott a helye Tokióban!

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, St. Niklaas, 25 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Románia 45-23 (Pusztai +10, Márton +9, Katona +3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 44-45 (Márton +3, Pusztai 0, Katona -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45-32 (Pusztai +6, László +5, Márton +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kína 45-40 (Márton +7, Katona +3, Pusztai -5).

A 9. helyért: Magyarország-Németország 45-33 (Pusztai +8, Márton +3, Katona +1).

Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …9. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!