Kézilabda
Kekezovity Anna

Értékes negyedik hely Franciaországból

Publikálva: 2019.11.24 Frissítve: 2019.11.24 Vívás – kard

Negyedik helyen végzett a Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat az orleansi, olimpiai kvalifikációs világkupaversenyen.

Akadt a vasárnapi versenynapnak olyan pillanata, amikor nagyon, de nagyon elégedettek lehettünk a történtekkel, és akadt olyan, amikor kevésbé. Összességében azonban elmondható, hogy igen értékes negyedik hellyel zárta a Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat az orleansi olimpiai kvalifikációs világkupaversenyt. 

A nyolcaddöntős kör fontosságát már sokszor hangsúlyoztuk, nem volt ez másként most sem. Ám a Németország elleni sikerhez kétség nem férhetett. A 45-38-as végeredmény sem szoros, ám a meccs ennél is simábban alakult, végig vezettünk, és Liza 40-30-nál állt fel az utolsó asszóra. A nagy áttörést az olaszok elleni negyeddöntő hozta. A rendkívül fontos összecsapáson legalább olyan biztosan nyertünk, mint ahogy a pesti világbajnokságon ugyanettől az itáliai csapattól vereséget szenvedtünk. A vezéregyéniségek, Panka és Liza mellett jár a nagy dicséret Reninek is, aki mindkét meccsén remekül helytállt, nem volt kérdéses a 45-31-es siker. 

Ezek után vártuk a folytatást, hátha a szép sikert nagy bravúr követi. Ám nem így lett. Igazából több momentuma már nem maradt a mieinknek. A világbajnok oroszok elleni elődöntőben ez nem is volt elvárható, nem sikerült meglepetést szerezni, 26-45 lett a vége. A bronzmeccsen az olimpiai részvétel szempontjából nagy európai riválisnak mondható Ukrajnával találkoztunk. Az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon összejött Harlanék ellen a siker, most nem. Két kör után még szoros volt a meccs (29-30), ám a vége 36-45 lett. 

A negyedik hely egyébként is értékes eredmény nagyon fiatal csapatunk számára, ám különösen fontos abból a szempontból, hogy egy lépéssel közelebb kerültek a lányok az igazi célhoz, az olimpiai részvételhez,  és ehhez gratulálunk!

A világkupaverseny végén Gárdos Gábor vezetőedzőt kértük arra, hogy értékelje a látottakat: – Az egyéni versenyt jobb elfelejteni, ráadásul nyerhető meccseken kaptunk ki. Ám gyorsan tegyük hozzá: ezen a hétvégén a csapat volt igazán fontos. Az első két meccs után nagyon elégedett voltam. A kellemetlen németek ellen végig vezetve győztünk, az olaszokat pedig még sosem vertük ilyen simán. A látottak, a mutatott jó vívás után reménykedtem az újabb bravúrban, ám erre nem volt esély. Az oroszok simán átléptek rajtunk, Ukrajna ellen pedig több hiba is becsúszott. Az utolsó kör kifejezetten rosszul esett, úgy érzem, fizikális fáradság is hozzájárulhatott a visszaeséshez, és ezen változtatnunk kell. Sok pihenőnk nincs, alig két hét múlva utazunk Salt Lake City-be, az újabb olimpiai kvalifikációs világkupára. Ott is jól kell szerepeljünk!

Eredmények. Női kardcsapat világkupa, Orleans, 26 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45-38 (Katona +5, Márton +5, Pusztai +1, Battai -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45-31 (Márton +8, Pusztai +4, Katona +2).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 26-45 (Pusztai +1, Márton -9, Katona -11).

A 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 36-45 (Pusztai -1, Márton -2, Katona -6).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Korea, 3. Ukrajna, 4. Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!