Karate
Sterck Laura

Érted nyertünk Foci! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.07 Frissítve: 2018.04.07 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I Playout első mérkőzésén, hazai pályán, végletekig kiélezett mérkőzésen nyertek lányaink. A BEAC elleni győzelmet megsérült játékosunknak, Szabó Bettinának ajánljuk.

Elkezdődött a női kosárlabda NB I utószezonja. A Playout első meccsén a rivális BEAC Újbudát fogadtuk, őket oda-vissza sikerült legyőznünk az alapszakaszban. Igaz, ezen a hétvégén korántsem ugyanazt a BEAC-ot láttuk vendégül, hiszen eddigi másodedzőjük, a korábbi sok százszoros magyar válogatott magasember, a jogelődünknek számító BSE neveltje, Vajda Anna a találkozó előtti napokban került fel csapata listájára.

A nem várt fejlemény ellenére remekül kezdett Nagy Dóra együttese, vezetőedzőnk – mivel a Playout-ban már nem érvényes az U20-as megkötés – a Horváth Bernadett, Szabó Bettina, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Székely-Horváth Zsuzsanna összetételű ötössel kezdett.

Jó ritmusban indult a találkozó, a szezon során eddig egyetlen meccsen sem kezdő Foci duplájával tartottuk a tempót, az NB I legfiatalabb csapata ellen. Bátran kosaraztunk az első pillanattól kezdve, agresszívan felvállaltuk a kontaktokat, a kiharcolt faultok után pedig könnyen jutottunk pontokhoz. Foci triplájával 7-4-nél magunkhoz vettük a vezetést, és ebből nem is engedtünk jó darabig.

Védekezésünk makulátlanul működött, míg támadó oldalon olyan extra dobások is ültek, mint Lilla palánkos hárompontosa a támadóidő lejártakor. Bár az egész csapat hatalmas motivációval játszott, Flóra, mint ex-BEAC-os különösen elemében volt. Hét és fél perc alatt az első negyed végén máris 8 pontnál járt.

A kisszünetet követően sem lassítottunk, igaz ellenfelünk a kezdeti nehézségeiből ébredezni látszott, Vajda Anna vezetésével megkezdték a felzárkózást. A valamivel nehézkesebbé váló játékunkon sokat dobtak a cserék, a védőfeladatoktól a pontszerzésig mindenki mindenből kivette a részét. Jól járt a labda, továbbra is nyomás alá helyeztük a BEAC-ot, amiből Andrijana Cvitkovic büntetőzhetett, Koch Dóra üres hármast vágott be. Elkaptuk a fonalat, annak ellenére, hogy látszott, nem adja ezen az estén könnyen a bőrét a BEAC.

Félidőre 43-31-es előnnyel vonulhattunk, a játék pedig egészen más mederbe terelődött a folytatásban.

Az egálra zárult második negyedet, olyan harmadik követte, ahol egyértelműen ellenfelünk dominált. Védekezésük szigorúbb lett, támadásban minderre nagyon rosszul reagáltunk. Megszaporodtak eladott labdáink, dobáskiválasztásunk az elkeseredetten megpróbált hárompontosok irányába állt. Jól mutatja „hatékonyságunkat” a teljes tíz perc alatt dobott 5 pontunk is. A túloldalon Vajda Anna ekkor jött csak igazán elemében, kintről, bentről beköszönt, de mellé Süle Krisztina, Szabó Dóra és az U20-as Pusztai Petra is szépen felnőtt.

Így olyan utolsó negyed következhetett, amikor már a győzelem forgott kockán, mindaz amiért azt megelőzően olyan keményen megdolgoztunk. Ugyanis az utolsó etapot már 48-50-es vendégvezetéssel kezdhettük. Na meg még mi mindennel!

Előbb egy ütközést követően Lilla maradt földön és kapott fejéhez, majd a feldagadt szemöldökét ellátó orvosi team komolyabb sérüléshez kellett, hogy siessen. Foci lába akadt betörés közben össze a feketemezes védővel, a mozdulatnál viszont csúnyán kifordult a térde. Komoly fájdalmakkal küzdő bedobónkat azonnal a János Kórházba szállította a mentő, állapotáról később beszámolunk.

A negyedórás játékmegszakítás után Nagy Dóra tanítványaiból minden előtört. A drámai forgatókönyv felpaprikázta a lányokat, hirtelen az egész csapatszellem megváltozott, együtt, egymásért, elvesztett csapattársukért is küzdöttek. Ha lendületben is maradt a BEAC, a párpontos hátrány szinte semminek tűnt, ilyen tűzbe, lázba jött lányoknak meg pláne.

55-59-nél még az egykori MTK-s Barnai Judit kosarával vezetett az ellenfél, erre azonban előbb Lilla óriási triplával válaszolt, majd a remek védekezés után Flóra talált be közelről, aki az utolsó másodpercekben, 60-61-nél a büntetővonalra is állhatott. Nem kegyelmezett egykori együttesének, sikeres egypontosaival megnyertük a találkozót.

Végeredmény: MTK Budapest – BEAC Újbuda 62-61 (24-12, 19-19, 5-19, 14-11)

STATISZTIKA

Legjobb dobóink: Szabó Flóra 21 pont, Adamecz Lilla 14/9, Székely-Horváth Zsuzsanna 12/6, Szabó Bettina 7/3, Koch Dóra 3/3

Nagy Dóra: – Nagyon boldog vagyok, hogy az alapszakaszt követően egy európai szintű klasszissal felálló BEAC-ot is sikerült legyőznünk.

Szurkolóink teltházas katlant varázsoltak a Városmajorból, egyetlen percre sem engedték el a lányok kezét, amit külön köszönünk mindenkinek ezúton is!

Nagyon fontos lépés ez a győzelem a kiesés elkerüléséért zajló alsóházi rájátszásban. Hosszú idő után újra ünnepelhettünk, nem is akármilyen körülmények között. Folytatás két hét múlva a Vasas Akadémia otthonában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!