Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Erre még Borg is csettintett (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.03.09 Frissítve: 2017.03.08 Tenisz

Az MTK Budapest ifjú teniszezője, Tóth Amarissa Kiara Stockholmban 8. kiemeltként, szettveszteség nélkül nyert 1-es kategóriás U14-es tornát.

A tenisz-palya.hu beszámolója szerint, a tornát a korábbi talán legnagyobb svéd teniszcsillag Björn Borg is a helyszínen tekintette meg. Az egykori világelső látta játszani a magyar tinilányt, hiszen a stockholmi viadalon fia, Leo sikeréért szurkolt. 

Miként a meccs végén a hivatalos interjúban elmondta, ez volt élete első nagy nemzetközi sikere. Az egyéni elsőség mellett párosban amerikai partnere oldalán második lett.

A 60 esztendős Borg annak idején hatszor diadalmaskodott a francia fővárosban, a 14 éves Tóth Amarissa  Kiara, most tette meg az első lépéseket Párizs irányába.

A magyar leány a tornagyőzelem után igazi profi módjára, tökéletes angolsággal nyilatkozott. Elmondta, hogy az osztrák Karner elleni 6-2, 6-0 látszólag sima eredménynek tűnik, ám a pályán nagy volt a küzdelem.

Mindketten idegesek voltunk, egyikünk sem most játszott a legjobban, de a lényeg, hogy ezúttal én voltam a jobb és nyertem.  Köszönöm a szervezők és a labdaszedők munkáját, valamint külön köszönet jár a szüleimnek, akik engedik, hogy minden nap azt tegyem, amit imádok.

A hazai ranglista vezetője és az európai rangsor 22. helyezettje svédországi sikerének köszönhetően nagyot lép előre a kontinentális listán, ám ünnepeli nem sok ideje maradt, hiszen Stockholmból Pozsonyba utazott, ahol ismét nemzetközi versenyen vesz részt.

(Fotó: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!