Atlétika
Kulunics Vince

Erősen kezdték az évet Rocket League-játékosaink

Publikálva: 2020.02.01 Frissítve: 2020.01.31 eSport

Kupadiadallal és kvalifikációs versenygyőzelemmel rajtolt 2020-ban az MTK Budapest eSport Szakosztály Rocket League-csapata.

Január 18-án a Dribble Hungary által szervezett 2v2 Duo Cupon Bartha Zoltán és Gellén Gergely képviselték egyesületünket. A 34 nevező magyar csapat közül párosunk a kupa első körében könnyedén vette az akadályokat, azonban a második forduló elején meglepték a srácokat, így a vesztes ágon folytatták menetelésüket.

A pofon idejében érkezett, hiszen ezen az ágon hibátlanul meneteltek, majd pedig lehetőségük nyílt visszavágni a korábban elvesztett meccsért is, amit a vesztes ág döntőjében 3-2-re megnyertek. Ez azt jelentette, hogy rögtön a kupa nagydöntőjében találták magukat. A lebonyolítás szerint a veretlenül döntőbe jutó csapatnak elég egy három győzelemig tartó kört nyernie a végső sikerhez, a gyengébb ágról feljutóknak azonban duplán kell jó teljesítményt nyújtaniuk. Szerencsére az MTK Budapest párosa tisztában volt a téttel, és előbb 3-2-re győzött, majd 3-0-s kiütéssel elhozta az aranyat!

Részletes eredmények ITT.

A bemelegítő kupa után gárdánk 4 főre kiegészülve nekivágott a Rocket League Championship Series 9. szezonjának, méghozzá a Rocket League Rival Series harmadik kvalifikációs körében. Az RLCS a kontinens legnívósabb Rocket League-versenysorozata, ahova csak a legjobb 10 európai csapat nyerhet belépést. A legjobbak közé pedig az RLRS-en keresztül vezet az út, ahova a kvalifikációs sorozatból szintén 10 együttes jut be.

A kihívó csapatok az RLCS-ben kiadó két szabad helyért küzdenek meg egymással, a harmadik és a negyedik helyezettnek pedig esélye lesz megmérkőzni az előző szezon hetedik és nyolcadik helyezettjével a feljutásért.

A harmadik nemzetközi kvalifikációs körre 207 csapat adta le a nevezését, közülük jutottak tovább játékosaink – veretlenül – Európa legjobb 128 gárdája közé. A csapat célja, hogy beküzdjék magukat az RLRS top 10-be, ahol már azért küzdhetnek, hogy az első számú európai ligába nyerjenek felvételt.

RLCS Open, selejtező, eredmények ITT.

Sokáig nem kell várnunk a következő megméretésre, hiszen február 2-án ismét szurkolhatunk az MTK Budapest Rocket League-csapatának, méghozzá az RLRS következő kvalifikációs körében!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!