Kézilabda
Fekete Bozsana

Erős ellenfelet győzött le

Publikálva: 2018.10.03 Frissítve: 2018.10.03 Tenisz

Piros Zsombor tovább menetel Monterreyben.

A selejtezőből főtáblára kerülő teniszezőnk az első fordulóban a negyedik helyen kiemelt spanyol Adrián Menéndez-Maceiras ellen is győzött a mexikói Monterreyben zajló tornán.

A juniorok mezőnyében 2017-ben az Australian Openen egyesben, a Roland Garroson párosban diadalmaskodó 18 éves Piros Zsombor (418.) az első szettben 1:1 után állva hagyta a világranglistán a 130. helyen álló riválisát, 23 perc alatt lezárva a felvonást (6:1).

A folytatás lényegesen szorosabban alakult, mert bár Piros 1:2 után három játékot megnyerve 4:2-re fordított, innen spanyol ellenfele mutatott be 3:0-s szériát, majd 6:5-ös előnyénél újra brékelve egyenlített (5:7).

A Davis-kupában Jirí Veselyt óriási bravúrral legyőző, Lukás Rosoltól három szoros szettben kikapó Piros a döntő játszmában 3:2-es hátránynál elveszítette adogatását, de ezt követően sem adta fel, rögvest visszabrékelt, majd kétszer is sikeresen szervált a meccsben maradásért. A rövidítésben gyorsan ellépett 5–1-re, innentől kezdve pedig már nem volt kérdéses a sikere (7:6, 7–4).

Piros a következő körben a világranglistán jelenleg 133. helyen álló, Björn Borg után elnevezett Bjorn Fratangelo ellen lép pályára.

Forrás: nemzetisport.hu
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!