Taekwondo
Patakfalvy Luca

Erődemonstráció a rajton (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.15 Frissítve: 2019.03.15 Röplabda

Három pontot ért a fegyelmezett, magabiztos játék a rájátszás első mérkőzésén.

MTK Budapest–Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia 3:0 (21, 22, 17)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Szarka, Varjasi (Nagy B., Kása)

MTK Budapest: Vezsenyi 7, Borsos 2, Kotormán 3, Kis R. 12, Godó 19, Takács D. 19
Cserék: Nagy F. (liberó), Lesi, Kiss G. 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

Szent Benedek-BRA: Sours 10, N. Skorics 10, Jezerniczky 7, Vasvári 5, Yslany 5, M. Skorics 8
Cserék: Fáth (liberó)
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

A női Extraliga kvalifikációs körének első fordulójában csapatunk a Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémiát látta vendégül a Városmajorban. A két együttes háromszor találkozott az alapszakaszban: októberben és decemberben a mieink nyertek (3:1, illetve 3:2), legutóbb pedig Milodanovics Andrea tanítványai örülhettek (3:1).

A csütörtöki mérkőzés a lehető legjobban, Kotormán Réka ászával kezdődött. A folytatásban is szinte mindvégig a mieink vezettek, és bár a vendégek egyszer-kétszer egyenlíteni tudtak, a fordításra már nem futotta erejükből. Tóth Gábor tanítványai rendkívül elszántan, fegyelmezetten játszottak, megérdemelten nyerték az első szettet (25-21).

A második játszmára alaposan feljavultak a vendégek, ismét a februárban látott arcát mutatta a Balatonfüred. Tóth Gábor 6-10-nél már a második idejét kérte ki, de még így is alig tudtuk tartani a lépést az időközben vérszemet kapott ellenfelünkkel. 17-19 után tört meg jég, ekkor a csereként beálló Kiss Gréti vezetésével fordítani tudtunk, és végül – hatalmas küzdelemben – behúztuk a második szettet is (25-22).

A harmadik játszma álomszerűen indult: alig pár perc után már 6-1-et mutatott az eredményjelző. A szett során végig biztosan őriztük öt-hat pontos fórunkat, majd a hajrához közeledve még tovább növeltük azt, így három pontnak örülhettünk a találkozó végén (25-17).

A lányokra újabb nehéz erőpróba vár az Extraliga kvalifikációs körének második fordulójában: a rájátszás meglepetéscsapata, a Budaörsi DSE otthonába látogatunk vasárnap délután.

Tóth Gábor:Rendkívül fegyelmezetten játszottunk, aminek nagyon örültem. Már az edzéseken is látszott, hogy jó erőben és jó formában vagyunk. Az első két szett nagyon nehéz volt, főleg a második: beragadtunk az elején, de végül ebből is ki tudtunk lábalni, és megőriztük a lélektani előnyt a végéig.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!