Atlétika
Nagy Marcell

Érmekért mennek

Publikálva: 2018.06.22 Frissítve: 2018.06.22 Kajak-kenu

Vb és Eb vár kajak-kenusainkra.

A hétvégén rendezték Szolnokon a kajak-kenu ifjúsági világbajnoki és Európa-bajnoki válogatót. Szakosztályunk remekül teljesített, összesen kilenc sportolónk kvalifikálta magát az említett versenyekre, közülük Szellák Szabina, Kállai Róbert Gida és Szendy Maximilián a Brüll Alfréd Akadémia neveltjei.

Teljesen elégedettek lehetünk ezzel a szerepléssel. Bíztunk benne, hogy sok embert adunk majd az utazó csapatoknak, de azt nem gondoltuk volna, hogy kilencen bekerülnek – mondta Balázs Péter szakosztályvezető.

Szellák Szabina teljesítménye különösen figyelemre méltó, hiszen idősebbek ellen alkotott maradandót.

Szabina még két évig serdülőként versenyez, így jutott ki, és mindkét válogatón magabiztosan nyertek K4-ben, ráadásul ő fog elől ülni a válogatottban, ami pazar teljesítmény. Azt gondolom ez bizonyítja, ifi szinten nem lehet megkerülni az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályát az elkövetkezendő két évben.

A szakember arról is beszélt, milyen segítséget nyújt versenyzőinknek az akadémiai támogatás, és hogy összességében minek köszönhető a szakosztály fejlődése.

Nagyon sokat segít a versenyzőknek a havi ösztöndíj és az, hogy már tavasszal vízre tudunk szállni nemzetközi táborokban, ami komoly előnyt jelent. Emellett az edzőknek a munkája is kezd beérni. Jó úton haladunk, hiszen megvan a létszámunk is, a támogatásunk is, így mindenki a szakmai fejlődésre tud összpontosítani, mivel nincsenek mindennapi gondjaink.

Az Európa-bajnoki indulók már edzőtáborban készülnek, a verseny után pedig jöhet a világbajnoki felkészülés. Balázs Péter elmondta, milyen teljesítményben reménykedik az utazóktól.

Ha már négy-öt dobogós helyünk lenne, akkor örülnénk, de Róbert Gidáékban és Szabináékban akár a győzelem is benne lehet. Előbbi az egyetlen a magyar gárdából, aki mindkét eseményen indulhat. Sérült volt az egyik válogató alatt, de külön engedélyt kapott, hogy részt vegyen az Eb-n és a vb-n is, tehát ezzel jól jártunk.

A teljes magyar utazókeret ITT megtekinthető. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!