Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Éremeső Izraelben

Publikálva: 2017.07.18 Frissítve: 2017.07.17

Kitettek magukért a magyar küldöttség tagjai a Maccabi Világjátékokon.

Kiválóan szerepelt a magyar küldöttség a július 6. és 18. között rendezett Maccabi Világjátékokon: honfitársaink három arany-, tíz ezüst-, és tizenkét bronzéremmel büszkélkedhetnek – egy nappal a verseny vége előtt. Ez öttel több dobogós helyezést jelent, mint négy évvel ezelőtt.

A gyönyörű sikerből az MTK Budapest sportolói is kivették részüket: Sterck Laura, a kék-fehérek karatékája nem talált legyőzőre katában, de a vívók is kitettek magukért. Singer Martin kardvívásban szerzett bronzérmet, csak úgy, mint Frühauf Benjámin és Insperger Sámuel tőr csapatban.

– Nagyon jó kis verseny volt. Csodálatos volt nyerni, az egész magyar csapat nagyon büszke ránk, nagyon nagy élmény és megtiszteltetés volt – nyilatkozta Sterck Laura.

Múlt hét csütörtökön, a Ramat Ganban található Maccabi falu kertjében leleplezték a huszadik században mártírhalált halt magyar zsidó sportolók emlékét megörökítő szobrot, Kovács D. Barna alkotását. Az átadáson beszédet mondott Latorczai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Heisler András, a Mazsihisz elnöke.  

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!