Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Érd – MTK Budapest 38-27 (19-12)

Publikálva: 2017.08.11 Frissítve: 2017.08.11 Kézilabda

Nagyot küzdöttek Golovin Vlagyimir tanítványai, de ezúttal jobbnak bizonyult az Érd.

Érd – MTK Budapest 38-27 (19-12)
Érd Aréna, 600 néző
Vezette: Felhő, Öcsi

Érd: Foggea, Janurik – Lassource 3, Gávai 1, Takács K., Bernát 1, Szabó L. 3, Bulatovics 2, Kisfaludy 2, Klivinyi 6, Reizinger, Kiss N. 1, Signate 3, Krpez Slezak 8, Tóth G. 6 (3), Gonzalez Alvarez 2
Vezetőedző: Szabó Edina

MTK Budapest: Terenyi, Putz – Blaubacher 1, Blazsek, Dakos 2, Gorilszka 3, Juhász E. 1, Karnik 2, Kovács G., Sallai 2, Slakta 1, Szádvári 1, Termány 8, Tóth E. 6
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 5/3, ill. 0
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 3-4, 15. p.: 10-7, 25. p.: 17-9, 38. p.: 20-18, 49. p.: 28-20, 54. p.: 34-24

Csütörtök este  a házigazda ellen játszotta második mérkőzését a VII. Érdi Ipartestület Kupán az MTK Budapest női kézilabdacsapata. Golovin Vlagyimir továbbra sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Lana Frankovics, Stranigg Zsófi duóra, míg Háfra Noémi és Hlogyik Petra továbbra is a junior Eb utáni pihenőjét tölti.

Bemutatkozhatott ugyanakkor a felnőttek között a mindössze 18 éves beállós, Blazsek Alexandra, aki a nyáron került az első csapat keretébe.

Mindkét csapat kapkodva, idegesen kezdte a mérkőzést, az első gólra a negyedik percig kellett várni, igaz, ehhez az is kellett, hogy Terenyi Bianka kivédje az érdiek első hétméteresét. Az MTK Budapest nagyjából tíz percig tudta tartani a lépést a tavalyi bronzérmessel, ezt követően a hazaiak szépen, lassan lerázták ellenfelüket. Katerina Krpez Slezak egymaga hat találatig jutott az első félidőben, így nem kis részt neki volt köszönhető, hogy a vendégek hétgólos hátrányból várhatták a folytatást.

A második játékrészt a kék-fehérek kezdték jobban: bár az első gól még Klivinyi Kinga nevéhez fűződött, Golovin Vlagyimir együttese ezt követően feljött 20-18-ra. Ekkor Szabó Edina időt kért, rendezte csapata sorait, és alig tíz perccel később már ismét nyolc gól volt a hazaiak előnye. Bár a vendégek a folytatásban is hősiesen küzdöttek, a különbség egyre csak nőtt, és végül magabiztosan nyert a házigazda.

Az MTK Budapest péntek délután a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE ellen játssza harmadik mérkőzését.

Golovin Vlagyimir:Az eredmény ugyan nem az igazi, de örülök, hogy hatvan percen keresztül küzdöttünk. Sok hibát vétettünk, ugyanakkor a második félidő első fele például kiválóan sikerült. Ez is azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!