Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Emlékekkel díszített bőrönd

Publikálva: 2020.08.05 Frissítve: 2020.08.05 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Wiesner Hanna nem retten meg a nehezebb feladatoktól sem.

Több mint egy éve erősíti az MTK Budapest ritmikus gimnasztika szakosztályát Wiesner Hanna, akit ebédszünetben kaptunk el sportolóink Szamos utcai csarnokában. A napi munka második fele még ilyenkor hátra van, így a táplálkozásban sem szabad felelőtlennek lenni.

– Az egyórás szünetben könnyedebb ételeket eszem. Például salátát, natúr csirkemellet vagy grillzöldségeket, mert aztán keményen nyomjuk tovább a gyakorlatokat. Szerencsére teljesen visszaálltunk, sokat változtattunk a gyakorlatokon is. Nehezebb elemeket csinálok és több lett a dobásom. A vírus miatti szünet alatt nagyon hiányoztak az edzések. Persze, otthon csináltam, amit tudtam, de az mégis csak más. Most pedig már a versenyzést várom.



A versenyek egyre inkább látótávolságon belülre kerülnek. Ha minden jól megy, akkor Hanna szeptemberben az országos bajnokságon mutathatja meg, mivel készült az elmúlt hónapokban.

– Nem tervezek, csak keményen gyakorlok, és remélem, az országos bajnokságon minden jól fog menni. Több új dologgal is készülök. Ha egy szert ki kellene emelnem, akkor a labda áll hozzám legközelebb. Szeretem a forgásokat és a nehéz elemeket, mert azokban van kihívás.

Hanna bízik benne, hogy nemsokára a nemzetközi versenyzés is beindul. Már csak azért is, mert akkor bővíthetné különleges gyűjteményét.

– Minden országból hozok egy pici plüssfigurát vagy valamilyen kis emléket, amelyet ráakasztok a bőröndömre. Elég sok van már, szerintem most húszféle dolog csünghet rajta. Hogy mit fogok tenni, ha már nem fér rá több, azon még nem gondolkoztam.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!