Atlétika
Krizsán Xénia

Emelt fővel búcsúzhattunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.28 Frissítve: 2017.08.28 Labdarúgás női

Nagyot küzdöttünk, de ez most nem volt elég.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Hungária FC – BIIK Kazygurt 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Ihezuo (38.), Gabelia (48.), Szőcs (öngól, 54.)

Sárga Lap: Turányi (56.)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 500 néző

Vezette: Zsuzsana Kovácsová (Majkutová, Korumpilia, Antoniu)

MTK Hungária FC: Szőcs – Szabó Zs. (Nagy Alexandra, 45.), Turányi, Tóth, Pinczi – Papp (Farádi-Szabó, 76.), Csányi, Hummel-Smuczer – Nagy L., Kós (Méry, 63.), Oláh

Vezetőedző: Szabados György

BIIK Kazygurt: Grebenyuk – Dunnigan, Mashkova, Krasyukova, Myasnikova – Korte (Messomo, 68.), Kirigizbaeva – Adule (Babshuk, 52.), Litvinenko, Ihezuo (Zholchiyeva, 90.) – Gabelia

Vezetőedző: Kaloyan Petkov

Az MTK Hungária FC utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzését a BIIK Kazygurt ellen játszotta, amely eddig mindkét találkozóját megnyerte, így ők voltak az összecsapás esélyesei.

Az első félidő első harmadában inkább a kazah csapatnál volt a labda, de a mérkőzés elején igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a szervezett kék-fehér védelem ellen. Ez a 33. percben változott: a vendégek jobb oldali beadása megpattant az egyik magyar lábon, és ugyan Szőcs Ihezuo első próbálkozását még hárította, a kipattanót már értékesítette a támadó, így megszerezték a vezetést a kazahok.

A félidő végéig újabb nagy lehetőség már nem adódott, így 1-0-ás hátrányból várhatta Szabados György együttese a folytatást.

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött az MTK szempontjából: Gabelia futott el a védőink között, és hozta helyzetbe magát, majd higgadtan gurított Szőcs kapujába. Sajnos öt perccel később újra eredményes volt a Kazygurt, amikor szöglet után a bal oldalra pattant a labda, az éles beadás pedig szerencsétlenül, Szőcs lábáról a kapuban landolt, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzést.

Lányaink ezután becsülettel jöttek előre: előbb éles szögből veszélyeztetett Nagy Lilla, majd Méry passza után lőhetett üres kapura, amikor Grebenyuk rosszul jött ki, de a labda a kapufán csattant.

A hajrában a vendégek már nem igazán támadtak, a mieink előtt pedig újabb helyzet nem adódott, így a Kazygurt szerezte meg a három pontot, és ezzel a csoportelsőséget is.

Szégyenkezésre azonban semmi ok, ugyanis a roppant erős mezőnyben az MTK Hungária FC a harmadik helyet szerezte meg a csoportban, és értékes tapasztalatokat szerezhetett a Bajnokok Ligája során. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!