Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Elvéreztünk

Publikálva: 2017.03.04 Frissítve: 2017.03.04 Röplabda

Az MTK Budapest női röplabdacsapata nagy meglepetésre nem bírt a Kaposvárral.

MTK Budapest – MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (–20, –20, –20)

MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző

Vezette: Szarka J., Farkas L.

MTK Budapest: Szűcs K. 9, Lakatos E. 15, Hackl 5, Lutter, Papp O. 3, Petőváry 7

Csere: Nagy F. (liberó), Hackl, Kilyénfalvi, Tímár

Vezetőedző: Alberto Salomoni

MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Bagyinka 7, Araujo 18, Sitkey 9, Horváth 9, Csitári (liberó), Rák

Csere: Szívós 7, Kanizsai 14, Korniss

Vezetőedző: Zarka Péter

Az NB I 20. fordulójában a bajnokság nyolcadik helyén álló Kaposvár csapatát fogadtuk, amelyet idegenben 3-1-re sikerült legyőzni.

Az első szettben fej-fej mellett haladt a két gárda, és némi meglepetésre nagyobb ellenállást tanúsított a Kaposvár, mint azt előzetesen vártuk. Olyannyira, hogy 10-9-es vendég vezetésnél Alberto Salomoninak időt kellett kérnie. Ez sajnos nem használt, továbbra sem tudtuk lerázni a Kaposvárt, így 20-19-es hátrányban kezdtük a hajrát, ami látszólag nem tetszett az olasz mesternek. A vendégek ezután is érett, összeszedett játékot mutattak, így 25-20-ra megnyerték az első játszmát.

A második szett sajnos hasonló forgatókönyvet mutatott. A vendégek 3-4 ponttal vezettek egészen 18-14-ig, amikor Salomoni együttese – a mérkőzésen először – össze tudott összehozni egy olyan időszakot, amelyben folyamatosan jó játékot produkáltak, így 20-20-nál már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Mindhiába, ugyanis öt pontot nyert egymás után a Kaposvár, így ők nyerték a második játszmát is.

Salomoni hiába próbálta cserékkel frissíteni a csapatát, innen már nem volt visszaút, és a harmadik szettben is gyorsan négypontos előnyre tett szert Zarka Péter csapata. Ez aztán 5-6 pontra állandósult, innen pedig már ezen a napon nem volt visszaút az MTK Budapest számára. A vendégek számára minden összejött, míg a mieink kifejezetten gyenge napot fogtak ki, aminek sima, 3-0-ás vereség lett a vége.

Alberto Salomoni: – Nagyon csalódott vagyok a mutatott játék miatt. A Kaposvárnak gratulálok, mivel remek meccset fogtak ki, és kiválóan röplabdáztak. Nagyon nagy szívvel, fegyelmezetten játszottak, és sokkal agresszívebbek voltak, mint mi. Nagyon félénkek voltunk, és kollektívan, csapatként akadtak problémáink, amiket nem tudtunk kijavítani. El kell felejtenünk ezt a meccset minél hamarabb, és a következő fordulóra kell koncentrálnunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!