Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Elsöprő nyitány Linzben

Publikálva: 2018.10.09 Frissítve: 2018.10.09 Tenisz

Mindössze két gémet vesztett Timi.

Linz WTA-torna, 1. forduló
Babos Tímea–Donna Vekics (horvát, 8.) 6:1, 6:1

Új korszak első mérkőzését játszotta Timi, ráadásul az eseményt még különlegesebbé tette, hogy új edzője, Nick Horvat nemrég még a mostani ellenfél, Donna Vekics munkáját irányította. Timi pedig gondoskodott arról, hogy igazán emlékezetes legyen a találkozó.

A 33 perces első játszmában a horvát játékos nyerte a nyitó gémet, ekkor lehetett boldog utoljára az első felvonásban. Timi a következő játékban bréklabdáról hozta adogatását, majd sorozatban háromszor vette el ellenfele szerváját, minden alkalommal 30-ra. Közben a magyar játékos 30-ra, majd 40-re nyerte adogatását.

A második felvonást is remekül kezdte Timi. A második gémben újra 30-ra brékelte a horvát játékost, majd egészen elképesztő szakasz jött. Az utolsó esélyeit megragadni akaró Vekics elhúzott fogadóként 40:0-ra, majd összesen nyolc bréklabdához jutott, de Timi mindannyiszor egyenlített, óriásit harcolt és kihasználta első előnyét, így már 3:0-ra vezetett.

Ezután a magyar játékos brékelt, ezúttal 40-re, majd 0-ra nyerte adogatását (6:1, 5:0). Vekics ekkor szépített, majd a következő gémben két meccslabdát hárított. Timi végül a harmadik lehetőséget kihasználta, ezzel lezárta a találkozót.

– Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen nagyon jól ment a játék, pedig nem egyszerű első meccset játszani ilyen jó ellenféllel szemben. Az a lényeg, hogy sikerült, nagyon boldog vagyok  – nyilatkozta Timi.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!