Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Első szombat és második hely

Publikálva: 2020.07.15 Frissítve: 2020.07.15 Sakk

Legtöbb ifjúsági sakkozónk az „Első szombat” elnevezésű versenyen remekelt, míg Öngüt Tamás Günes a második helyen zárt a Hello Sakk-kupán.

Júliusban az „Első szombat” sakkversenyein számos játékosunk indult el, és szerepelt kiválóan.

Az IM-körön Gehér Koppány a balatonlellei sikere után bár nagy reményekkel indult, azokat ezúttal csak részben váltotta be, mégis remek hajrával 9-ből 5 pontot gyűjtve elérte az ötödik helyet, ami tisztes helytállásnak számít a mezőnyben. Játékosunk először végzett pluszban IM-körön, még ha most a norma nem is forgott veszélyben. Vendégjátékosunk, Mark Lyell 4,5 ponttal a hatodik helyen zárt.


A „Nádassy” csoportban az MTK Budapest fiataljainak vezérletével a „gyengébb” csapat cipóra verte az „erősebbet” (41:29). Kivételes teljesítményt nyújtott Juhász Ágoston, aki 10-ből 9 ponttal, 2394-es perffel 88 élőt szerzett. Dicséretes, hogy három ígérete is a 2000-es határ fölé tornázta magát: Szalay-Őcsák Bánk 84, Lakatos Tamás 71 és Mátyássy Lázár 23 pontos élőnyeréssel végzett.

Az FM-B csoportban Bokorovics Bertalan 9 ponttal (10 játszmából) az első helyen végzett, és nem kevesebb, mint 166 élővel gazdagodott, míg a 9 éves Tóth Rafael első komolyabb versenyén játszott ügyesen, 26 megszerzett élővel negyedik lett.

Nem utolsósorban szerda délután rendezték a Hello Sakk-kupa négyes döntőjét. A meccsekre a Magyar Sakkszövetségben került sor, a játékosok egymással szemben ültek, de számítógépeken játszottak. Az élő közvetítés technikai okok miatt csődöt mondott, csupán a chess.com-on lehetett követni az izgalmas partikat.

Az elődöntőben Öngüt Tamás Günes 1,5:0,5 arányban verte Leszkó Bencét, így bejutott a fináléba, ahol Kozák Ádám nagymesterrel találkozott. Sportolónk bár egyenrangú ellenfélnek bizonyult a villámkezű Kozák ellen, végül 1,5:0,5 arányban alulmaradt, második helyen végzett. Eredménye így is nagyszerű sikerként könyvelhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!