Atlétika
Vári Péter

Első helyen telelünk

Publikálva: 2017.12.20 Frissítve: 2017.12.19 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk a bajnokság első helyéről várja a tavaszi szezont.

Natio Hungarica–MTK Budapest 1-0

Csapatunk az utolsó téli fordulóban a Natio Hungarica csapatával játszott. A Ciprus – Slider, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Bazsi, Rácz, Fruzsi – Pedro összeállítású csapat számára az első hely megőrzése volt a tét.

Talán a nyomás, talán az odafigyelés hiánya okozta, de az első meccs nem sikerült jól, hiába voltak meg a helyzetek. 

A 6. percben Bazsi középen nem talált kaput, a futball törvényei alapján pedig ez kedvezett ellenfelünknek, a 10. percben büntetőhöz jutottak, amit Ciprus kifogott.

A 17. percben kapusunk mellett elhúzták a labdát, de remekül zárt vissza a védelem, így lövésig nem jutott el a Natio. 

A 20. percben Latyak fejesét blokkolták, a kontrából pedig egyedül indult kapura Goaldhair, és nem hibázott. (1-0)

A 30. percben Fruzsi ugrott ki, de lövése a kapufán csattant. A szünetig újabb helyzet nem akadt, így ellenfelünk előnyben várta a második félidőt.

A második játékrész csendes mederben haladt, nem talált fogást egymáson a két csapat. Az első lehetőség a 60. percben jött, amikor Pedro elé került a labda, de ziccerben védett a Natio kapusa. A 64. percben már a mi kapunk előtt volt lehetőség, itt viszont Ciprus hárított. 

A két komoly lehetőséget követően szinte lövésig sem jutottak el a csapatok, így az eredmény nem változott, vereség az első meccsen.

MTK Budapest–Natio Hungarica 5-2

A második találkozóra változatlan csapattal álltunk ki, és a görcsösség sokkal inkább bizonyítási vágyba csapott át, a mérkőzés is ennek megfelelően kezdődött. 

Fokozatosan nyomás alá helyeztük ellenfelünket, a 10. percben pedig az első veszélyes lövésünk is megvolt, Bazsi szabadrúgását fogta a kapus.

A vezetést ennek ellenére ismét a Natio szerezte meg, bal oldali beadást követő felhőfejessel Sanchez talált be. (0-1)

A gól ébresztőként hatott, és két perccel később már Pedro előtt adódott lehetőség, de a csapatkapitány a kapufa külső oldala mellé lőtt. A 24. percben ismét támadónk lőtt, de a kapus kifogott rajta. A kipattanót viszont Fruzsi megszerezte, kifelé cselezett, majd középre ívelt, ahol Bazsi okosan csak belerakta lábát, és arról a kapuba pattant a labda. (1-1)

A 27. percben Bazsi, később Latyak próbálkozott, de előbb a védelem, utóbb pedig a kapus hárított. Majd jött a 37. perc, és újabb Fruzsi-Bazsi kombináció, ismét balról érkező beadás, megint higgadt befejezés. (2-1)

A félidő utolsó pillanataiban Pedro lőtt kapura, a hálóőr védett, majd a kipattanó Fruzsi elé került, de az ő lövését is ki tudta ütni a kapus, így viszont a középen érkező Rácz Bandi előtt adódott lehetőség, aki élt is ezzel, és becsúszva a kapuba lőtt. (3-1)

A fordulást követően támadás támadást követett, komolyabb helyzeteket mi dolgoztunk ki, de a gólra sokat kellett várni. A 69. percben jártunk, amikor Kárpáti Krisz tört a büntetőterületen belülre, lövése lepattant a hárító kapusról, de Rácz Bandi ismét szemfülesen érkezett, és a kapuba pofozta a labdát. (4-1)

A 79. percben Bazsi viszonozta Fruzsinak a gólpasszokat, és ezúttal ő maga készített elé, Fruzsi pedig a bal szélről betörve kapta a labdát, és gurított a kapuba. (5-1)

Másodpercekkel később már a mi hálónkban pihent a labda, Kulcsár bombázott elemi erővel kapunkba, beállítva a végeredményt. (5-2)

A párharc végén a tabellára pillantva láthatjuk, hogy a téli szünetben – holtversenyben, jobb gólkülönbséggel – az első osztályú tabella élén állunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!