Kézilabda
Farkas Johanna

Először botlottunk tavasszal (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.29 Frissítve: 2018.03.29 Labdarúgás

A pontatlanság most ponttalansághoz vezetett.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése. 

Nyíregyháza Spartacus FC–MTK Budapest 2-0 (1-0)

Nyíregyháza Városi Stadion, 1376 néző

Vezette: Molnár Attila (Berettyán, Máyer, Berényi)

Gólszerző: Kártik (32.), Dragoner (73.)

Sárga lap: Holdampf (36.), Kártik (70.) illetve Talabér (57.), Jakab (69.), Katona (77.), Vass Ádám (90.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Jova – Szokol, Fodor, Rubus, Farkas – Holdampf, Kártik – Szabó (Dragoner, 67.), Kesztyűs (Papp, 78.), Pekár – Gajdos (Rezes, 86.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

MTK Budapest: Bese – Katona (Hrepka, 83.), Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Kanta, Jakab (Kulcsár, 78.) – Lencse, Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A bajnokság 27. fordulójában, csütörtökön a Nyíregyháza otthonába látogattunk. Feczkó Tamás számára különleges a helyszín, hiszen ebben a városban született, dolgozott. A vezetőedzőnk fogadtatása rendkívül barátságos volt, hiszen külön köszöntötték a hangosbemondón keresztül, de a pályán a hazai játékosok nem mutattak kegyelmet.

A kemény összecsapás első helyzete Vass Patrik távoli lövése volt, melyet Jova könnyedén hárított. Három perccel később Kanta került helyzetbe a tizenhatoson belül, de első lövését blokkolták, a másodikat pedig a hazai kapus bravúrral ütötte kapufára.

Nagyrészt mi irányítottunk az első játékrészben, de meglepetésre a Nyíregyháza szerzett vezetést a 33. percben: Pekár szöglete a hosszú saroknál pont Kártik elé pattant, aki bekotorta a labdát Bese kapujába. A gól után még keményebbé vált az összecsapás, minden eszközt bevetettek a felek a győzelem érdekében, néha már túlságosan agresszívan léptek fel az együttesek. A gól után Vass Patrik kapott nagy rúgást a lábára Holdampftól, akit sárga lappal figyelmeztetett Molnár Attila.

A félidő végéig újabb nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani, így hátrányból várhattuk a folytatást.

A fordulás után a Nyíregyháza veszélyeztetett kétszer is szögletből, de egyik kísérlet sem talált kaput. A mieink az 54. percben, remek passzolgatás után alakítottak ki helyzetet, de Vass Patrik próbálkozásába az utolsó pillanatban beleléptek a védők.

Tíz perccel később hasonlóan gyönyörű játék után Katona ment el a jobb szélen, de centerezését blokkolták a hátvédek. A 73. percben jött számunkra a fekete leves: a csereként pályára került Dragoner üresen maradt középen, és szépen bólintotta a kapuba Holdampf beadását balról érkező beívelését.

A hátralévő játékidőben mindent egy lapra feltéve jöttünk előre. Lencse kétszer is szépíthetett volna: először a 80. percben pazar összjáték után lőtt ballal fölé tíz méterről, majd egy perccel később, a tizenhatos vonaláról a rövid kapufát találta el.

Az utolsó pillanatokban is fegyelmezett maradt a Nyíregyháza, a végső passzainkba mindig beleléptek, így nem szereztünk gólt a hajrában sem, pont nélkül távoztunk tehát Szabolcsból.

Feczkó Tamás: – A labdarúgás olyan játék, ahol nem mindig a jobban játszó csapat nyer, és szerintem ez történt ma is. Ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni. Sajnos nem összpontosítottunk eléggé, és nem voltunk eléggé pontosak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!