Atlétika
Jankovics Dániel

Elnöki köszöntő

Publikálva: 2017.11.16 Frissítve: 2017.11.16 Brüll Alfréd Akadémia

129 éves a klub.

Kedves Barátaim, az MTK Család tagjai, Kedves Sportolóink, Edzőink, Tisztelt Szurkolóink!

129 évvel ezelőtt ezen a napon, 1888. november 16-án Szekrényessy Kálmán vezetésével kiváló elődeink, döntő többségükben sportszerető zsidó fiatalok, megalapították a Magyar Testgyakorlók Körét, imádott klubunkat, az MTK-t.

A frissen alakult sportkör első meghatározó törzshelye az Abbázia kávéházban volt. A Szekrényessy vezette törzsasztalnál zajlott a tagtoborzás, a versenyszervezés, a kapcsolatépítés, ott születtek a klub jövőjét meghatározó döntések.

Azóta 129 év telt el. Az Abbázia megszűnt, a ház falán emléktábla utal a kávéházra. Az MTK azonban, a történelem rettenetes viharaiban elszenvedett veszteségek ellenére, működik.

A klub olimpiai és világbajnokok sorát adta a magyar sportnak, Magyarországnak. Labdarúgóink 23 bajnoki címet nyertek. Az MTK sportolója a legsikeresebb magyar síző, Miklós Edit, a teniszező Babos Tímea, a korosztályos világ- és Európa-bajnok kardozó, Márton Anna. Kék-fehér sportolónak vallhatják magukat a Liu testvérek, Shaolin és Ádó, valamint az ígéretes karatékák, Hárspataki Gábor, Tamás Ferdinánd és Sterck Laura, az atléta Krizsán Xénia, a ritmikus gimnasztikázó Kis Alexandra, a kajakos Sólyom Dóra, a teakwondós Patakfalvy Luca és Csenge.

129 év nagy idő.

Az MTK Budapest legújabb kori, sikeresnek ígérkező története a szemünk láttára íródik a felújított városmajori Ikercsarnokkal, az Új Hidegkuti Nándor Stadionnal, a Lantos Mihály Sporttelepen elkészült Atlétikai Centrummal, Babos Tímea világbajnoki címével, Szellák Szabina EYOF győzelmével, a közelgő pjongcsangi téli olimpiával, a 2019-es Maccabi Európa Játékokkal.

Boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk a klub XXI. századi históriájának, és hozzátehetünk valamit ahhoz az építményhez, melyet Weisz Richárd, Brüll Alfréd, Gerevich Aladár, Barna Viktor, Tordasi Ildikó, Török Gyula, Szőcs Bertalan, Sándor Károly, Wichmann Tamás és még sokan és sokan nagyszerű eredményeikkel és teljesítményükkel létrehoztak.

Boldog születésnapot kívánok!

Hajrá, Kékek, hajrá, MTK!

dr. Deutsch Tamás
elnök
MTK Budapest

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!