Atlétika
Krizsán Xénia

Élménydús hétvége Szegeden

Publikálva: 2014.11.11 Frissítve: 2014.11.11 Röplabda

Az MTK Budapest két mini és két gyermek csapattal indult a szegedi Markovics Emléktornára múlt hétvégén, Benkóné Körös Mária és Rédei Liána edzők kíséretében.

A lányok két külön teremben játszottak. A minik az Etelka sori Munkacsarnokban, a gyerekek pedig a Lila iskolában.  A miniknél 42 csapat, a gyerekeknél pedig 22 csapat nevezett.

Sportolóból tehát nem volt hiány, Rédei Liána alaposan elfáradt a kétnapos tornán. – Mikor kicsi voltam, nem értettem, mégis miben fáradnak el az edzők, hisz ők nem is játszanak. Ma már tudom – nyilatkozta.

Először a mini MTK Budapest II. csapat kezdte a tornát a „H" csoportban, ahol hat csapat került össze, így öt meccset játszottak múlt szombaton. A mérkőzések sorát a Békéscsaba III. csapatával kezdte az MTK Budapest, akiktől kikaptak. Majd jött az Újpesti SC, akik ellen viszont 2-0-ra nyertek. A lányok fantasztikusan játszottak, küzdöttek végig.

Majd a Jászberény II., a Hercules II. és a Székesfehérvár együttese következett, melyek eredményesebbek voltak, így az MTK Budapest a következő napon csoport ötödikként a 33-42. helyért játszhatott.

Három meccs várt a lányokra, akik életük első kétnapos tornájukon vettek részt.

Az Újpest II. ellen nagyon szoros 2-1-es meccsen maradtak alul a kék-fehér kicsik, majd a GDSE III-tól is, és végül, szintén szoros küzdelemben, 2-1es szett különbséggel az Újpest SC els csapata ellen.

Ezzel a 42. helyen végzett az MTK Budapest gyermek különítménye.

Játékosok: Varga Brigi, Száday Dóri, Dékány Veronika, Zaharieva Emília, Molnár Dóri, Hideg Sári

A mini MTK Budapest I. csapat az „F" csoportban négy csapattal játszott. Kezdték az ARANY-KESI, majd a VASAS III., GÖDI DSE III. és végül a Szeged II. csapataival, melyeket szettvesztesség nélkül nyert az MTK, amely így csoportelsőként jutott tovább, és az 1-8. helyért játszhatott.

Vasárnap a Hercules I. ellen kezdtek, ám a találkozót, nagyon szoros csatában 2-1 (26-24,20-25,7-15) elveszítették, így már csak az 5-8. helyért folytathatták.

A KESI II. és a Szeged I. ellen viszont győzelmet arattak, ezzel az MTK Budapest mini együttese a 42 csapatból 5. helyezést ért el.

Játékosok: Csóri Flóra, Hábetler Hanna, Szatmári Lilla, Palágyi Márta, Gorka Dorka, Takács Bori.

A gyerek MTK I. szombaton két mérkőzést játszott az „A" csoportban, a Békéscsabai RSE II. és a Szolnok ellen, ezeket szettvesztesség nélkül megnyerte, ezzel pedig csoportelsőként folytatta tovább a Tatabánya ellen. A lányokat nem lehetett megállítani, fantasztikus győzelemmel zárták a napot.

Vasárnap a Vasas 2. ellen nyertek. Döntőben került a csapat, ahol a Szombathely ellen magabiztos győzelemmel első helyen végzett az MTK Budapest 1. csapat.

Játékosok: Lesi Olívia, Oláh Dóri, Szedlák Réka, Lendvai Kata, Deli Zsófia, Molnár Kata, Szalai Anna. Edző: Benkóné Körös Mária. Különdíjat kapott Oláh Dóri.

A gyerek MTK Budapest II. szombaton a KESI II. majd Szeged I. és végül a Zápor ellen játszott. Ők is csoportelsőként jutottak tovább. Vasárnap a Gödi DSE ellen nyertek, majd a 3-4. helyért folytatták tovább a Tatabánya csapatával, akiktől szoros meccsen 2-1-re (24-26, 25-18,12-15) kikaptak. Vagyis a 22 csapatból a 4. helyen végeztek.

Játékosok: Divényi Zita, Lehoczki Laura, Frank Janina, Légmán Luca, Mozsolits Málna, Palkó Viola. Edző: Benkóné Körös Mária. Különdíjat kapott Lehoczki Laura.

A lányok alaposan kimozogták magukat múlt hétvégén. Hazafelé a buszon jókedvűen, énekelve telt az út.

Rédei Liána: – Nekem ez volt az első „ottalvós" tornám edzőként. Legutóbb Szegeden, ebben az Etelka sori teremben, mint minijátékos voltam, szóval igazi visszaemlékezés volt. Hihetetlenül szuper volt ez a hétvége, imádom a lányokat. Látom rajtuk, hogy igenis jó sportolók akarnak lenni, engem pedig ez inspirál. Nagyon- nagyon büszke vagyok rájuk. Hálás vagyok, hogy Benkóné Körös Mária mellett lehetek, mert fantasztikus edző, igazi példakép a számomra!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!