Atlétika
Moravcsik Angéla

Ellentétes félidők Nyíregyházán

Publikálva: 2019.11.12 Frissítve: 2019.11.11

Hiába vezettünk 11 ponttal a szünetben, fordítani tudott a Nyíregyháza.

HÜBNER-Nyíregyháza BS–MTK ELITE Basket  89-70 (16-14, 19-32, 32-11, 22-13)

Nagyszerű védekezéssel, kiváló csapatmunkával, és kitűnő dobóteljesítménnyel lepte meg csapatunk a hazaiakat, akik ezzel az első félidőben nem tudtak mit kezdeni. Külön is kiemelendő Horváth Barnabás szenzációs, egy félidő alatt hét kísérletből dobott hat sikeres triplája. Aggodalomra az adott okot, hogy már az elején gyorsan és könnyen kapott néhány kulcsjátékosunk személyi hibát, volt pillanat, amikor 4-11 volt a faultok aránya. Ennek ellenére a félidőben 11 ponttal vezettünk (35-46), és nyugodtan kijelenthető, hogy a látottak alapján még ez az állás is hízelgő volt a nyíregyháziakra nézve.

Sajnos a harmadik negyedben megtorpantunk, és kitűnően játszó  ellenfelünk ezt könyörtelenül ki is használta: 21 ponttal vesztettük el ezt a játékrészt, így mínusz tízzel fordultunk az utolsó etapra (67-57). De nem adta fel csapatunk, ismét összeszedetten, kitűnően kezdett kosárlabdázni, és 67-62-nél felcsillant a remény.  Ekkor viszont Tóth András szabálytalanságát követően két büntetőt, majd egy kosarat dobott a hazai gárda. Utána megrogytunk.

Semmi gond nincs. A Nyíregyháza az egész mezőny egyik legjobb csapata, és az első félidőben megmutatták játékosaink, milyen remekül tudnak kosárlabdázni. Csütörtökön – a Vasas ellen – nagyon fontos hazai mérkőzés következik.

Horváth Balázs: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hiszen profi csapat otthonába utaztunk, amely zsinórban négy győzelemmel érkezett a találkozóra. Az ellenfélnek volt tíz napja felkészülni belőlünk, ami meg is látszott a mérkőzésen. Mi sem feltartott kézzel álltunk neki a találkozónak, volt taktikánk, ami az első félidőben működött is: jól védekeztünk, tudtunk könnyű kosarakat dobni, és jó százalékkal beestek az extra dobások is. A második félidőben azonban kijött a két csapat közötti, állóképességbeli különbség, és valljuk be, felőröltek minket. Csalódottságra nem lehet okunk, hiszen minden játékos megtett mindent a sikerért, küzdöttünk, mindent kiadtunk magunkból. A mai naptól gőzerővel készülünk a Vasas elleni mérkőzésre, melyen természetesen nyerni szeretnénk, és folytatni a hazai pályán mutatott jó játékunkat, reméljük ez elég lesz a győzelemhez csütörtökön.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!