Kézilabda
Kekezovity Anna

Elismerő nyilatkozattal tértünk haza Sopronból

Publikálva: 2018.02.21 Frissítve: 2018.02.24 Kosárlabda női

A nagyarányú vereség ellenére, lányaink ép bőrrel megúszták, emelt fővel távozhattak a bajnok otthonából.

Szerda este hétközi bajnoki fordulót játszott női kosárlabdacsapatunk a címvédő Sopron Basket otthonában. Hosszú válogatott szünet után érezhetően – főként hazai pályán – bizonyítási vággyal várta a találkozót az Euroliga legjobb 16 csapata közé került soproni gárda.

Ezzel szemben, ahogy Nagy Dóra azt egész héten hangsúlyozta, számunkra a prioritás a szombati, PINKK Pécsi 424 elleni találkozó lesz. Ennek jegyében bele is nyúlt már a kezdő ötösébe is, pályára küldve Horváth Bettit, Zólyomi Karinát, Adamecz Lillát, Wéber Fruzsinát és Szabó Flórát.

Színmagyar kezdőnk – az Euroligában edzett légiósok mellett – nemcsak rutinban, de fizikalitásban is messze elmaradt ellenfelünk ötösétől. Ezt kezdetben ki is használta a Sopron, a válogatott center, Határ Bernadett a festékben igen nehezen foghatónak bizonyult. 7-0-ás kezdésük után Karina büntetőivel kerültünk mi is az eredményjelzőre.

Védekezésben akadtak gondjaink, elmaradt kizárásainkat négy támadó lepattanóval büntette meg az első tíz percben az ellenfél.

Támadásban eközben sokasodtak az eladott labdák, de még így is tíz ponton belül maradtunk hosszú ideig, a folyamatosan három légióssal pályán lévő soproniak ellen. Betti triplájával és büntetőivel átléptük a tíz pontot a negyed végére, amikor már szinte a teljes kezdőnket megforgatta Nagy Dóra.

A folytatást egyik oldal sem offenzív kosárlabdával kezdte, a hazaiak spanyol mestere időkéréssel próbálta felrázni övéit. Támadásban a rövid szusszanás után sem találtuk a játékunkat, hosszú akciókat vezettünk a precíz, agresszív soproni védekezés ellen, kevés találattal. Eközben saját palánkunk alatt is akadtak gondok, Andy harmadik faultjával padra kényszerült, de csapatszinten is látványosan felborult a faultarány.

14 eladott labdával vonultunk nagyszünetre, ezekből 16 pontot is kaptunk, míg támadó oldalon mindössze 5 gólpasszal zártuk az első húsz percet.

A harmadik etapot fellendült támadásaink nyitották. Flóra duplája és rutinos duónk, a padról beszálló ex-soproni Pál Szandra és Székely-Horváth Zsuzsa látványos összjátéka dobta fel játékunkat. Fegyverneky Zsófia hárompontosával átlépte az ötven pontot a Sopron, azonban a játékrész derekáig mindössze hat pontot engedtünk.

Megélénkült akcióinkhoz kiegészítőemberek is hozzátettek. Bátor játékot hozott kezdőként Fruzsi is, extra dobóformát nyújtott szerda este, de centerposzton Flóra is le tudta gyorsulni a nagyobb termetű soproniakat.

Decens negyedünkkel sem tudtunk ugyan megközelíteni a bajnokot, de a hajrára jobb szájízzel érkeztünk. A záró szakaszt soproni triplák, padról jövő váratlan kosarak tarkították, de Nagy Dóra csapata védekezésben sem volt topon az utolsó tíz percben. Magas embereink estéje és a helyenként tetszetős támadások azonban szépen lezárták a hétközi fordulót.

Végeredmény: Sopron Basket – MTK Budapest 88-53 (26-13, 19-14, 19-10, 24-16)

Legjobb dobóink: Wéber Fruzsina 11/3 pont, Szabó Flóra 10, Horváth Betti 9/3, Koch Dóra 5/3, Adamecz Lilla 4

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Hétvégén fontos meccsünk lesz a PINKK ellen, amire szerettünk volna készülni. Gratulálok a Sopronnak, de a saját csapatomnak is, mert 25 percig meccsben tudtunk maradni, ilyen jó csapat ellen. A végére kiütköztek hibák, lepattanózásban még mindig komoly gondjaink vannak, de jó, hogy még most szembesültünk ezekkel, tudjuk miket gyakoroljunk.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Roberto Iniguez a hazaiak trénere is értékelt. Rövid, velős nyilatkozatában pedig komoly dicséretet kapott csapatunk:

– Mi magasabbak, gyorsabbak, erősebbek voltunk, de ők meg jobban játszottak nálunk.

A javításra szoruló hibák és a lendületesebb középső negyedek mellett ezt az elismerést is eltehetjük a hétre. Minden energiánkra szükség lesz szombaton a PINKK ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!