Atlétika
Nagy Marcell

Elismerés a tornászoknak

Publikálva: 2017.02.03 Frissítve: 2017.02.03 Torna

Botyánszky Mariannal, a torna szakosztály igazgatójával beszélgettünk.

– Mi jár a fejedben amikor arra gondolsz, hogy Medved Regina és Schermann Bianka személyében két tornász is Brüll Lfréd Akadémista lett?

Nagyon-nagyon örülünk neki. Én is, mint edzőjük és a lányok is. Bármennyire is kicsik, átérzik, hogy ez milyen nagy elismerés és nagyon boldogok.

– Konkrétan milyen előnyökkel jár majd ez?

Főként anyagi támogatással. Mindkét leányt megkértem, hogy írják le, mire van szükségük ahhoz, hogy továbbra is ilyen tempóban fejlődjenek, mivel az én feladatom az, hogy eldöntsem, mire is fogjuk felhasználni a támogatást. Nagyon hasznos dolgokat írtak bele, mert olyan plusz képzéseket is felsoroltak, amik majd segítik őket abban, hogy a legjobb formájukat hozzák a versenyeken.

– Hogy halad a felkészülés az ifjúsági olimpiai játékokra?

Minden erőnkkel erre készülünk. Szerintem már előrébb is tartunk, mint az gondoltunk volna. Ez olyan horderejű verseny, amilyenen még nem szerepeltünk, így nagy az érdeklődés a tornászaink részéről és már nagyon várják.

– Úgy tudjuk, hogy fiú tornászaink is vannak már?

Igen. 10-11 fő jelenleg.

– Hogy sikerült a beilleszkedésük? Hogy fogadták őket a lányok?

– Jelenleg a mi tornatermünk nem alkalmas fiútornára, mivel nem férnek el a tornaszerek, így ők pillanatnyilag a KSI-nél készülnek, albérletben.

– A jövőben lesz arra lehetőség, hogy együtt edzenek a fiúk a lányokkal?

Igen, abszolút van ilyen tervünk. Egyrészt a szülők szempontjából is nagy segítség, ha esetleg egy testvérpár mindkét tagja tornázik és nem külön helyre kell őket vinni és nekünk is könnyebb, ha a fiúk és a lányok tudják egymást motiválni az edzések során.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!