Atlétika
Krizsán Xénia

Elhalasztották a fukuokai vizes világbajnokságot

Publikálva: 2020.05.04 Frissítve: 2020.05.04 Úszás

A jövő évről 2022 májusára halasztotta a fukuokai világbajnokságot a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet.

A bejelentés szerint az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt világbajnokság 2022. május 13-án kezdődik és 29-ig tart majd.

A nemzetközi szövetség azután kezdett új időpontot keresni, hogy az idei tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották és a két nagy esemény ütközött volna. A nemzetközi szervezet a döntés előtt egyeztetett a rendező várossal, a Japán Úszószövetséggel, a szervezőkkel, a versenyzőkkel és edzőkkel, valamint az illetékes bizottságokkal, a televíziós partnerekkel és a szponzorokkal. A hétfői közleményében jelezte: miután a közreműködőktől beérkeztek a visszajelzések, biztos abban, hogy a legjobb feltételeket tudják majd biztosítani a versenyzőknek.

– Olyan időszakban, amelyben még soha nem tapasztalt bizonytalanság uralkodik, a nemzetközi szövetség reméli, hogy az új dátum bejelentésével segíti a tervezést az összes érintett számára – fogalmazott Julio C. Maglione elnök.

A nemzetközi szövetség azt is közölte, hogy a masters-vb-t 2022. május 31. és június 9. között rendezik meg Kjúsú szigetén.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!