Tenisz
Fucsovics Márton

Elfogytunk a végére

Publikálva: 2019.01.29 Frissítve: 2019.01.29

Az első három negyedben kitűnően játszott és vezetett együttesünk a BKG-Príma ellen, de a záró felvonásra fizikálisan és fejben is elfogytunk.

MTK Törökbálint - BKG-Príma SE  59-76 (17-15, 16-16, 17-18, 9-27)

A tabella negyedik helyén és jó erőkből álló vendégcsapat a várt, igen fizikális játékot mutatta az első perctől kezdve, de csapatunk felvette a kesztyűt. A motorként üzemelő Dobos Márk nagyszerű játékával, Bihari Máté nagy küzdésével, és Nagy Szabolcs eredményességével az élen, három negyeden keresztül vezetni tudtunk az esélyesebb ellenféllel szemben (17-15, 33-31, 50-49).

Sajnos a harmadik negyedben a szintén nagyon küzdő (az egész csapat mindent beleadott!) Berneczei László egy ütközés során bokasérülést szenvedett. Mielőbbi jobbulást kívánunk Lacinak!

A leszűkült rotációval is megpróbáltuk tartani a vendégeket, de főként az amerikai Seth Bergerrel sokszor nem bírtunk, és miközben ők egyre jobban dobtak, mi sorra hagytuk ki a kiharcolt büntetőket. Volt egy alig 8 perces időszak, amikor 10 (!) büntetőt rontottunk el, és ezzel gyakorlatilag az esélyét is elvesztettük a szoros végjátéknak.

Kár, hogy teljesen elfogytunk a záró etapban, mert addig a szezon egyik legjobb produkcióját nyújtotta együttesünk.

Bódi Ferenc:Az eredmény abszolút nem tükrözi, hogy milyen nagyszerű mérkőzést játszottunk, és bebizonyítottuk, hogy előreléptünk a párharc első meccséhez képest. Egyszerűen a szűkebb rotáció miatt teljesen elfáradtunk az utolsó negyedre, és többet hibáztunk, amit a Szigetszentmiklós extra kosarakkal büntetett. Számtalan szépen kidolgozott helyzetünk volt, amiket nem tudtunk értékesíteni, ilyen büntetőzést pedig nem nagyon láttam pályafutásom során.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!