Atlétika
Szabó Beatrix

Egyszer ez is sikerülhet

Publikálva: 2019.04.17 Frissítve: 2019.04.17 Kosárlabda női

Máris itt a következő meccs az alsóházi rájátszásban, amelynek jelenleg épp a felénél járunk: szerda este hét órától a Vasas Akadémia vendégei leszünk Pasaréten.

Megpróbáljuk.

Noha rápillantva a playout felénél a 9–12. helyért zajló csatározások tabellájára nem mondhatnánk, hogy túl sok az esélyünk, a Vasas Akadémia csapata öt győzelemmel, tehát öt ponttal előz meg bennünket, ráadásul most idegenben találkozunk vele, ahol az alapszakaszban kiadós zakóba (80–45) szaladtunk bele, megpróbáljuk megverni a pasarétieket. Miért is ne? Egyszer egy idényben azért igazán legyőzhetnénk őket, és ez eddig a 2018/19-es bajnokságban nem sikerült, ez pedig immár az utolsó lehetőség arra nézve, hogy összejöjjön.

Görcsölnünk igazán nem kell, mert az égvilágon semmi sem változik számunkra negatív irányba attól, ha esetleg negyedszer is kikapunk a piros-kékektől (hacsak nem kap ki a lendületben lévő BEAC is hazai pályán a PINKK-től, de csak nem – ez nagy kiszúrás lenne velünk, és egy ilyen kellemetlen meglepetés bizony sokat rontana az esélyeinken a bentmaradásra, amelyek szombat óta jelentősen javultak). Mindenki marad a helyén, maximum a szakadék lesz még nagyobb a négycsapatos tabellán, de ennek igazán nincs nagy jelentősége, hisz már semmiképp sem érhetjük utol a kilencedik helyért harcoló BEAC, Vasas kettőst.

Úgy alakult, hogy ők ketten képezik az alsóház felsőházát, mi meg a PINKK-el az alsót, és ha az ezen a héten lejátszandó négy playout-mérkőzés egyikén sem borul a papírforma, a jövő heti utolsó forduló ki-ki meccsein dőlhet el a kilencedik, illetve a tizenegyedik helyezés sorsa. Érdekes a matematika: ez – legalábbis a mi esetünkben – még akkor is így lenne, ha nagy meglepetésre szerdán és szombaton egyaránt nyernénk, mert még ha sikerülne is ez a dupla bravúr, akkor sem szabadna kikapnunk Kozármislenyben. Vagy legalábbis többel nem, mint három ponttal, mert ugye itthon annyival vertük meg a baranyaiakat múlt szombaton.

Pontegyenlőség esetén pedig a „playoutban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni” – idézet a versenykiírásból.

 

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. április 17., 19:00

Vasas Akadémia–MTK Budapest

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Győrfy Ruben, Válé Flórián (Kis Balázs)

Vasas Pasaréti Sportcentrum

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!