Kézilabda
Kobela Tamara

Egymást megbecsülő közösségben

Publikálva: 2018.07.09 Frissítve: 2018.07.09 Sakk

Vezetőedzőnk és szakosztályelnökünk, Kállai Gábor nagymester a 2017/18-as szezon zárásának apropóján tekint vissza a 2014-ben újraindult sakkszakosztály elmúlt négy évére.

Az MTK Sakkszakosztálya 2014-ben indult újra. Az első periódusunkat lezártuk. Maximális létszámmal működve az ország legnépesebb sakkszakosztálya vagyunk. Öt, sőt olykor még több csapatot működtetünk, hetente mindenkinek edzést kínálunk, a gyerekeknek többet is. Alapvetően inkább utánpótlás-nevelő szakosztály vagyunk, és emellett mind a két nemben, minden korosztályból vannak játékosaink és edzőink is, hiszen több, az ifikorosztályból éppen kiöregedett sakkozónk az edzői pályát választotta. Ez jó visszajelzés arra a kapcsolatra nézve, amit igyekszünk a Magyar Sakkozással és az MTK Budapest sakkmúltjával kapcsolatban ápolni.

Az elmúlt 130 évben számos alkalommal fogadtunk be olyan kisebb egyesületeket, amelyeknek elnehezült a működése. A sakkszakosztály újraindulásakor részben a Rákosligeti AC szakosztályára építkezett, melyet mostani, nagy tiszteltben álló tagunk, Strenner Jenő mester alapított, illetve Balla Attila szakosztályvezetőnk vezetett. Két évvel ezelőtt pedig a megszűnés szélére sodródott Budapesti Titánok játékosainak ajánlottunk menedéket, akik közül többen, például Fehér Ádám,  a Juhász-testvérek: Juhász Ármin, Juhász Kristóf, Juhász Ágoston és Kovácsy Barnabás is minket választott. A Budapesti Titánok értékei a klub első éveiben  Nádasi Balázshoz, majd Farkas Lajoshoz, illetve Szalontay Mihályhoz fűződnek. Az ő támogatottjaik pályafutása nálunk, legalábbis az említetteké, az MTK BUdapestben ban folytatódik. A Budapesti Titánok rendkívül sikeres vezetőedzője Horváth József nagymester volt, akivel mint külsős edzővel szerencsénk van több edzésprogramban is együtt dolgozni.

Szabolcsi János már visszavonhatatlanul a legjelentősebb MTK-s Mentorok Társaságának tagja. Még csak felsorolni is nehéz lenne, mennyi mindenben és hány különböző módon segíti a munkánkat.

Mint ahogy Horányi Gábor sakktársunk, a Lauder Javne Iskola igazgatója is, most már nem csak Szép Jánossal a Lauder emblematikus tanárával, hanem velünk, minden MTK-ssal együtt vallja, hogy a sakkozás valami olyan különleges dolog, ami a gyerekek tehetségfejlődéséhez egyenként is hozzájárul, de mindez még jobban működik egy nyitott, egymás tehetségét megbecsülő közösségben.
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!