Atlétika
Krizsán Xénia

Egyéni elismerések

Publikálva: 2020.03.29 Frissítve: 2020.03.29 Kosárlabda női

A tekintélyes szakportál, az eurobasket.com szerint a TFSE-MTK Budapest szakvezetője, Magyar Bianka lett a magyar női kosárlabda-bajnokságban az év edzője, az esztendő védője pedig Alisia Jenkins.

Itthon valamiért nem divat az egyéni díjak osztogatása a kosárlabdában: persze, csapatsport, de azért mindenkinek jólesik néha egy kis elismerés, főleg, hogyha alaposan meg is dolgozott érte. Az egyik legismertebb európai kosarasportál, az eurobasket.com azonban már ki is hirdette, kiket választott az idejekorán magunk mögött hagyott csonka idény legjobbjainak Magyarországon – és van közöttük MTK-s érintettség is. Az év – valószínűleg inkább évad – védőjátékosa a női NB I A-csoportjában Alisia Jenkins, edzője pedig Magyar Bianka lett a TFSE-MTK-ból.

A döntés természetesen szubjektív, de hogy a kilenc különdíjból kettő is a budai kék-fehéreké lett…

Az nem semmi, pláne ha azt vesszük, hogy a többi hetet kizárólag a listavezető és Magyar Kupa-győztes Sopron Basket, valamint a bajnoki tabellán harmadik helyezett, kupadöntős Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai kapták. Persze ha azt vesszük, hogy Magyar Bianka az élvonalban újoncként és a jelenlegi mezőny legfiatalabb edzőjeként, 29 évesen az MK-ban negyedik, az alapszakaszban hatodik helyre vezette együttesét, míg a magasabbik Jenkins a legjobb pontdobó és a legjobb lepattanózó lett az egész magyar első osztályban, vannak objektív tények, amelyek alátámasztják a választást. Igaz, ezek alapján az amerikainak inkább az évad legértékesebb játékosának kellett volna lennie.

Az MVP-nek, ha már a teljesítményindexek tekintetében toronymagas első lett 34.67-es átlaggal úgy, hogy a második helyezetté 25.24 lett, tehát majdnem egy tízest, egész pontosan 9.43-at vert rá.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!