Kézilabda
Andróczki Flóra

Egyelőre jobb a Jászberény

Publikálva: 2019.03.30 Frissítve: 2019.03.30 Röplabda

Alaposan megszorongattuk Deme Gábor tanítványait, ám ez a pontszerzéshez ezúttal nem volt elég.

Jászberény VT–MTK Budapest 3:1 (–22, 22, 22, 23)
Bercsényi úti Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Jámbor, Csizmarik

JVT: Petrenkó 4, Jakovcsuk 20, Devaney 10, Bulajics 2, Szavovics 12, Pintér A. 17
Csere: Lékó (liberó), Riczkó 4, Cveticsanyin 12, Faragó 1
Vezetőedző: Deme Gábor

MTK Budapest: Godó 18, Kis R. 12, Vezsenyi 10, Takács D. 14, Borsos 5, Kotormán 3
Csere: Nagy F. (liberó) 1, Lesi, Kiss G. 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga kvalifikációs körének 4. mérkőzése ígérkezett papírforma szerint a legnehezebbnek: az alapszakaszban az ötödik helyen végző Jászberény VT otthonába látogattunk. A mieink a Kaposvár múlt heti legyőzésével bebizonyították, bárki ellen lehet keresnivalójuk ebben a mezőnyben, de a pénteki összecsapásnak ezzel együtt is Deme Gábor együttese volt a toronymagas esélyese.

Lányaink szerencsére ott folytatták, ahol múlt hét szombaton abbahagyták: agresszív, gyors játékkal estek neki a hazaiaknak, akiknek bizony időbe telt, hogy feleszméljenek. Deme Gábor 3-11-nél kérte ki első idejét, hogy összerázza övéit. A folytatásban meg is kezdte a felzárkózást a Jászberény, Tóth Gábor kétszer is megszakította a játékot, hogy rendezze sorait, és végül hiába hajrázott nagyot ellenfelünk, behúztuk az első játszmát (22-25).

A második szett sem indult rosszul: a hazaiak mestere ezúttal már 3-6-nál kért időt először. Deme mester szavai nyitott fülekre találtak, a játékmegszakítást követően szinte azonnal átvette a vezetést a Jászberény. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A hajrát ezúttal Pintér Andreáék bírták jobban idegekkel, egyenlítettek (25-22).

A harmadik játszmában 6-6 után le tudtuk rázni ellenfelünket, 10-15-nél már ismét bizakodhattak a vendégszurkolók. A Jászberény azonban – elsősorban a mieink hibáit kihasználva – innen is vissza tudott jönni, így ismét fe-fej mellett érkezett a hajrához a két csapat. 21-21 után három hazai pont következett, majd – bár az első szettlabdát még hárítani tudtuk –, a másodikat már értékesítette ellenfelünk (25-22).

A negyedik szettre alábbhagyni látszott csapatunk lendülete, lelkesedése, a Jászberény állva hagyta a lányokat: Tóth Gábor 8-2-nél már második idejét kérte ki. A folytatásban szépen, lassan felzárkóztunk, de az egyenlítésre már nem futotta erőnkből. 24-19 után hatalmasat küzdöttek lányaink, négy meccslabdát hárítottak, ám a legutolsót már beütötte a Jászberény, így három pontnak örülhetett a meccs végén (25-23).

Felemás érzésekkel inthettünk búcsút a Bercsényi úti Sportcsarnoknak: alapvetően nem rossz eredmény a 3:1 a Jászberény otthonában, de karnyújtásnyira voltunk a pontszerzéstől. Búslakodni azonban nincs idő, vasárnap már a Haladást fogadjuk a Városmajorban!

Tóth Gábor:A meccs képe alapján azt gondolom, egy pontot itt hagytunk, nem túlzás ezt állítani. Kétszer is nagy hátrányból állt fel a Jászberény, ráadásul elsősorban a mi hibáinknak köszönhetően. Ezzel együtt elégedetlenek nem lehetünk: végig nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, végig méltó ellenfelei voltunk egy nagyon erős csapatnak, ráadásul idegenben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!