Atlétika
Krizsán Xénia

Egyedül az élen (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.02.17 Frissítve: 2018.02.17 Röplabda

Mi maradtunk az egyetlen veretlen csapat az NB I Ligában.

Penta-Gödöllői RC–MTK Budapest 1:3 (–22, 19, –19, –21)
Török Ignác Gimnázium, 200 néző
Vezette: Bátkai-Katona, Varjasi

Penta-Gödöllői RC: Széles 11, Nagy K. 2, Lakatos E. 13, Hackl 2, Lutter 12, Horváth P. 13
Csere: Kovács A. (liberó), Vecsey, Körtvélyessy 1, Király A. 1
Vezetőedző: Grózer György

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 10, Kötél 3, Godó 23, Kis R. 4, Legros 19, Takács D. 7
Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka, Lesi 1, Takács B.
Vezetőedző: Tóth Gábor

Csapatunk péntek este pótolta az NB I Liga ötödik fordulójából – a Török Ignác Gimnázium tornatermének beázása miatt – elhalasztott bajnokiját a Penta-Gödöllői RC ellen. A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Hackl Szilvia és Lakatos Enikő is, míg nálunk Kötél Zsanett és Takács Doroti léphetett pályára korábbi kenyéradója ellen.

Mi kaptuk el jobban a rajtot: Kis Rebeka ászát követően, 2:6-os állásnál már ki is használta első időkérését Grózer György. 4-5 pontos előnyünket meg tudtuk őrizni egészen a játszma hajrájáig, Dessaa Legros támadásaira nem volt ellenszere a hazaiaknak. 18:24-et követően ugyan kicsit ránk ijesztett ellenfelünk, de végül behúztuk a szettet (22:25).

A második játszmára végül „megérkezett” a Gödöllő. 9:9-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd ezt követően egy 8-1-es rohammal lerázott minket a hazai együttes. Ekkortól már csak futottunk az eredmény után, végül simán nyert a Gödöllő (25:19).

A harmadik szettre visszatért az első játszmában látott MTK: már 9:1-re is vezettünk, mire elkezdte a felzárkózást a hazai együttes. Szerencsére a mieink nem hagyták aggódni a Gödöllőre is szép számban kilátogató vendégszurkolókat: négy pont alá már nem csökkent előnyünk, visszataláltunk a győztes útra (19:25).

A negyedik szettre ismét feljavulni játszott a Gödöllő: a játékrész derekához közeledve már négy ponttal is vezettek Grózer György tanítványai (11:7), de csapatunk Irini Hatziefsztratiadu vezetésével előbb egyenlített (11:11), majd állva hagyta ellenfelét (13:17). Hősiesen mezőnyöző lányaink már nem is adták le előnyüket, rendkívül fontos mérkőzést nyertek első számú riválisunk otthonában (21:25).

Nem lehet azonban sokáig ünnepelni, szombat délután már a Palota RSC vár Kötél Zsaniékra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!