Atlétika
Nagy Marcell

Egy ponttal kellett beérnünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.22 Frissítve: 2018.04.22 Labdarúgás

Az utolsó percben egyenlített a Szeged.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Szeged 2011-Grosics Akadémia–MTK Budapest 2-2 (1-2)

Gyulai Grosics Akadémia, 500 néző

Vezette: Bogár Gergő (Radványi, Medovarszki, Szvetnyik)

Gólszerző: Germán (30.), Farkas (90+3), illetve Lencse (37.), Vass Patrik (44.)

Sárga Lap: Coroian (60.), illetve Gengeliczki (57.), Katona (85.), Borbély (90.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia: Alekszics – Achim, Farkas, Tóth Gábor, Gergényi – Szabó, Horváth, Germán, Coroian – Zivanovics (Zabari, 68.), Tóth Levente (Zádori, 57.)

Vezetőedző: Őze Tibor András

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Balogh, Gengeliczki, Jakab (Bori, 82.) – Vass Patrik, Kanta, Borbély, Kulcsár (Gera, 64.)  – Schäfer, Lencse (Hrepka, 73.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a 17. helyezett Szeged otthonába, a Gyulai Grosics Akadémiára látogattunk. Esélyeshez méltóan kezdtük a találkozót, és rendkívül nagy iramot diktáltunk már az összecsapás elején. Az 5. percben Vass Patrik került helyzetbe a jobb oldalon, majd bődületes kapufát lőtt.

Két perccel később Kanta játszott össze remekül Lencsével, majd kísérletezett húszról, de lövése elkerülte a kaput. 10 perccel később Schäfer került nagy helyzetbe, de próbálkozása középre ment, így nem okozott gondot Alekszicsnek.

A 20. perc után kicsit visszavettünk a tempóból, kezdett magára találni a hazai együttes. A 23. percben Germán távoli kísérlete nem sokkal ment a kapunk fölé. A 30. percben aztán meglepetésre meg is szerezte a vezetést a hazai gárda: Szabó szögletét követően Germánt hagytuk magára, ő pedig a kapunkba bólintott.

Sokáig nem keseregtünk a bekapott gól miatt: öt perccel később ugyanis Vass Patrik beadását Lencse vette le szép mozdulattal, majd ballal lőtte ki a hosszú sarkot. A félidő vége előtt már mi vezettünk: Kantához került a labda a tizenhatos sarkán, estében pöckölt Vass Patrik elé, ő pedig a hazai lábak közt a hosszúba lőtte a labdát, így előnnyel mentünk a szünetre.

A második játékrészre picit visszaesett az iram, kevesebb helyzet alakult ki, mint az első félidőben, ráadásul egyre bátrabban játszott a Szeged. Az 55. percben Szabó távoli lövését Szentpéteri bravúrral védte. Két perccel később ismét szükségünk volt kapusunk rutinjára: Gengeliczki kezezése miatt tizenegyest kapott a Szeged, azonban Germán büntetőjét megfogta Szentpéteri.

Egy perccel később igazán szép akciót vezettünk, amelynek a végén Kanta lövésébe beleléptek a hazai védők. A 72. percben következett a második félidő legnagyobb helyzete: Schäfer szép szóló után ugratta ki Lencsét, aki ezúttal hibázott.

A hajrában igyekezett előre jönni a Szeged, folyamatosan ívelgették fel a labdákat, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani, egészen a 94. percig. Ekkor a hazai középhátvéd, Farkas tört előre, remek labdát kapott a tizenhatosunkon belül, és szépen emelt Szentpéteri mellett a kapuba.

A játékvezető rögtön a gól után lefújta a találkozót, így kénytelenek voltunk beérni egy ponttal.

Feczkó Tamás: – Nagyon jó ritmusú mérkőzés volt, mindkét csapat gyorsan és jól futballozott. Az első félidőben az idei szezon eddigi egyik legjobb játékát mutattuk be, hiszen a játékrész 80 százalékában az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, de csupán két helyzetünket tudtuk értékesíteni,. A második félidei teljesítményünk viszont nagyon nem tetszett, de 2-1-nél meccslabdánk volt, amit értékesíteni kellett volna. A Szeged kihasználta ezt, egyenlített az utolsó percben, és rászolgáltak a pontra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!